«Мину Мазайла» М. Куліша вперше транслюватиме Українське радіо

«Мину Мазайла» М. Куліша вперше транслюватиме Українське радіо

26.04.14 11:25 0 762
Національна радіокомпанії України (НРКУ) анонсує прем’єру постановки «Мина Мазайло» Миколи Куліша.

Про це повідомляє прес-служба НРКУ.

На Першій програмі Українського радіо прем’єра постановки вийде в ефір 1 та 2 травня о 19.07, на Третій програмі Українського радіо (канал «Культура») – 5,6,7 травня о 19.05, у циклі передач «Радіотеатр».

Комедія «Мина Мазайло» написана 1928 року і належить до знакових творів визначного українського драматурга Миколи Куліша.

«Мина Мазайло вирішує змінити своє прізвище на милозвучніше – прагне стати Мазєніним, щоб було схоже на ім’я поета Сергія Єсеніна. Це бажання перетворюється на ідею-фікс. Прізвище Мазайло Мина вважає «диким, страшним, як віспа на житті...» Трагедія в тому, що людина, яка живе в України, цурається рідної мови і власного коріння», – зазначає прес-служба НРКУ.

Одним з новаторських рішень став музичний образ радіопостановки, для якої були використані музика і пісні Богдана Веселовського, популярного українського пісняра, композитора, акордеоніста, ім’я якого пов’язане зі Львовом 30-х років минулого століття, де він навчався на юридичному факультеті Львівського університету.

Режисер-постановник і звукорежисер Олена Єфимчук. Автор інсценівки Наталія Коломієць. Редактор постановки Світлана Ґудзь-Войтенко.

Образи Мини Мазайла та його дружини Лини створили заслужений артист України, актор Національного академічного драматичного театру ім. Івана Франка Петро Панчук та актриса Людмила Панчук. Колоритний дядько Тарас став яскравою роллю відомого актора, заслуженого діяча мистецтв України Василя Довжика. Голосом ексцентричної вчительки «правильних проізношеній» заговорила актриса театру ім. Франка Віолетта Тесля, а у центрі конфлікту родини Мазайлів постала тьотя Мотя з Курська у виконанні Неллі Даниленко, яка збагатила образ нотами уїдливого сарказму і додала гіркої іронії в радіодію. У ролях Мокія – Сергій Труфанов, Рини – Алла Загинайко, Уляни – Наталя Коломієць, повідомляє «Телекритика».

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: ДАІ Рівненщини звертає ...

КОМЕНТАРІ