«Репортери без кордонів» вимагають звільнити викрадених на Сході журналістів

«Репортери без кордонів» вимагають звільнити викрадених на Сході журналістів

26.04.14 16:33 0 682
«Репортери без кордонів» дуже стурбовані долею журналістів, затриманих чи зниклих на сході України.

Про це йдеться в заяві, опублікованій на офіційному сайті організації.

Медіаорганізація звертає увагу на затримання фоторепортерів Євгена Гапича, Саймона Островського та Артема Дейнеги. Саймона Островського звільнили вже звільнили. також стало відомо, що Євген Гапич повернувся додому. Артем Дейнега досі не звільнений.

«Репортери» нагадують також, що був викрадений і досі не знайдений журналіст, представник спостережної місії «Відкритий діалог» Сергій Лефтер.

Крім того, Генеральний секретар «Репортерів без кордонів» Крістоф Делуар звернувся до сил, що контролюють Слов’янськ, з вимогою відпустити журналістів.

«Ці останні викрадення перемістили напади на журналістів на новий рівень. Йдеться не лише про їхню безпеку, це також сигнал залякування всім новинарям. Це неприпустимо. Лідери Донецької народної республіки повинні негайно зупинити цю ескалацію. Ми повторюємо наше звернення до всіх учасників конфлікту про необхідність зупинити напади, поважати нейтральність журналістів та гарантувати їм захист», – заявляють «Репортери без кордонів», пише портал mediasapiens.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В УПЦ КП заявляють, що у ...

КОМЕНТАРІ