1 травня у Львові стартує новий мистецький фестиваль «Музограф»

1 травня у Львові стартує новий мистецький фестиваль «Музограф»

26.04.14 10:53 0 631
Із 1 по 4 травня у Львові відбудеться Перший мистецький фестиваль «Музограф», який ознаменує появу нового арт-простору міста – пішохідної зони на вулиці Лесі Українки.

Про це повідомили організатори фестивалю.

Локацією «Музографа» стане новий мистецький майданчик, створений Мистецьким об’єднанням «Дзиґа», літній клуб «Поліграф» (вул. Лесі Українки,45). Чотири дні тут відбуватимуться музично-поетичні дійства, художні виставки, концерти та джем-сейшени.

Фестиваль відкриється увечері 1 травня музично-поетичним проектом «Поліграф». На відкриття «Музографа» до Львова приїде відома авангардна мистецька група «Яра» з Нью-Йорка. Під керівництвом культового американського режисера українського походження Вірляни Ткач для львів’ян буде презентовано дійство «Правда і неправда» за участі всесвітньо відомого бандуриста Юліяна Китастого та акторів з бродвейського експериментального театру «Ла МаМа». Також цього вечора музичне дійство та відео творитимуть поети Юрій Іздрик, Григорій Семенчук у своєму проекті «DrumТиатр».

Наступного дня, 2 травня, на «Музографі» відбудеться благодійний проект «Аркадій Орєхов та друзі для Анатолія Шацького», де збиратимуть кошти для лікування легендарного джазового барабанщика. Ініціатором акції легендарна постать львівського джазу клавішник Аркадій Орєхов, який також презентуватиме альбом зі своїми акварелями. Для Анатолія Шацького зіграють Medicus jazz-rock band, The Mandry, «Тендер Блюз». Після концерту відбудеться джем-сейшен, на якому музиканти JazzClub.Lviv і Blues Club.Lviv гратимуть із самим Анатолієм Шацьким.

У суботу та неділю, 3-4 травня, акції пройдуть спільно з етно-джазовим фестивалем «Флюгери Львова». Музиканти «Флюгерів» гратимуть і влаштовуватимуть спільні сейшени на «Музографі». Тут вечорами музикуватимуть польські екстравагантні Mi??sz, андеґраундні Bielas i Marynarze, фолк-рокові Slovian’sky, кримськотатарська співачка Elvira Sarykhalil з джазовим проектом, гурт Дани Винницької з Дагою Грегорович DagaDana та міжнародний Lemonchiki Проджект, створений під час Революції скрипалем з Канади Марком Марчиком і співачкою Марією Кудрявцевою.

Вхід на всі акції фестивалю – вільний.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ