Буковина: проведено «День цивільного захисту» для директорів та учнів загальноосвітніх шкіл

Буковина: проведено «День цивільного захисту» для директорів та учнів загальноосвітніх шкіл

26.04.14 12:02 0 653
25 квітня у Чернівецькій загальноосвітній школі № 6 по вул. Комарова в обласному центрі відбувся обласний практичний семінар «Показовий день цивільного захисту». Даний захід проводився з метою навчання правилам безпеки керівників навчальних закладів області, осіб відповідальних за цивільний захист районних відділів освіти і науки та учнів загальноосвітніх шкіл. До проведення заходу залучилися працівники Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернівецькій області, Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Чернівецької обласної державної адміністрації, навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності, працівники швидкої медичної допомоги та правоохоронних органів.

Захід складався із теоретичної та практичної частин. На теоретичному заняті рятувальники розповіли освітянам краю про правила безпеки життєдіяльності та як діяти у випадку виникнення надзвичайних подій різного характеру. Також присутнім нагадали про важливість наявності та технічної справності первинних засобів пожежогасіння, оскільки за їх допомогою можна ліквідувати пожежу, якщо виявити її на початковій стадії горіння.

Для проведення практичної частини семінару організаторами було змодельовано виникнення пожежі на другому поверсі в приміщенні школи. Дирекцією школи було проведено евакуацію учнів зі школи у безпечне місце. Рятувальники продемонстрували свої дії з ліквідації пожежі та проведенні евакуації за допомогою пожежної автодрабини. Окрім цього, медики розповіли учням як надавати потерпілим першу домедичну допомогу.

Враховуючи те, що навчальний заклад розташований поблизу міського озера, учасникам семінару було продемонстровано як діяти у разі виникнення нещасного випадку на воді. Для цього, рятувальники Чернівецької міської рятувальної служби на воді показали засоби порятунку людину, яка тоне, а також як правильно надати першу медичну допомогу.

Насамкінець заходу, рятувальники продемонстрували всім охочим спеціальну техніку, за допомогою якої ліквідовуються надзвичайні події різного роду. В свою чергу, співробітники групи піротехнічних робіт Управління ДСНС України у Чернівецькій області продемонстрували присутнім зразки вибухонебезпечних предметів часів минулих Світових війн та нагадали дітям правила поводження з вибухонебезпечними предметами.

Проведення таких заходів для Чернівецької області вже стали традиційними. Такі семінари проводять як і для керівного складу навчальних закладів області, так і для їх учнів. Завдяки цьому можна нагадати людям правила безпеки та навчити їх, як діяти у випадку виникнення надзвичайної події.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: У Тернополі обговорили ...

КОМЕНТАРІ