Буковинські правоохоронці вшанували учасників ліквідації аварії на ЧАЕС

Буковинські правоохоронці вшанували учасників ліквідації аварії на ЧАЕС

26.04.14 11:02 0 631
26 квітня 1986 року сталася одна із найжахливіших трагедій в історії людства – вибухнув четвертий атомний реактор на Чорнобильській атомній електростанції. За даними фахівців, лише в Україні від цієї аварії постраждали майже три з половиною мільйони людей. Одними з перших для ліквідації наслідків катастрофи на місце вибуху прибули працівники органів внутрішніх справ, серед яких було й чимало буковинців.

У приборкування атомної стихії Чорнобиля брали участь понад триста співробітників міліції та пожежної охорони Буковини. 206 із них вже на заслуженому відпочинку. У багатьох правоохоронців атомна катастрофа вже забрала життя. Світлу пам'ять всіх, хто передчасно пішов із життя внаслідок цієї аварії присутні вшанували хвилиною мовчання.

Аварія на ЧАЕС увійшла в історію як найбільша техногенна катастрофа ХХ століття. Слово «Чорнобиль» стало символом біди та значних життєвих, духовних і матеріальних втрат для мільйонів громадян, - зазначив начальник УМВС України в Чернівецькій області Валерій Зінченко. Нічим не можна виміряти людське горе, пов’язане зі смертю чи страшною хворобою близьких. Тож я дякую вам за самовіддачу та мужність, які ви проявили під час своєї нелегкої служби.

Керівник Буковинської міліції вручив грошові премії працівникам, ветеранам, пенсіонерам органів внутрішніх справ, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС та членам сімей загиблих правоохоронців-ліквідаторів.

Я глибоко вдячний усім героям-ліквідаторам Чорнобильської катастрофи за їх мужність та патріотизм, - зауважив начальник УМВС України в Чернівецькій області Валерій Зінченко. Бажаю всім вам міцного здоров’я, успіхів у службовій діяльності та благополуччя у родинах.

Також слова вдячності ліквідаторам сказали голова Громадської ради при УМВС Григорій Пишний та президент Благодійного фонду допомоги співробітникам та ветеранам органів внутрішніх справ Чернівецької області Володимир Ранський.

СЗГ УМВС України

в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ