В Чернівецькій області правоохоронці викрили шахрая, який ошукав свого квартиранта

В Чернівецькій області правоохоронці викрили шахрая, який ошукав свого квартиранта

26.04.14 16:39 0 673
23-річний чернівчанин здав у ломбард майно квартиранта та «забув» повернути гроші.

До правоохоронців звернувся 20-річний мешканець обласного центру. Хлопець повідомив, що товариш, у якого він проживає, ще у травні минулого року здав у ломбард його ноутбук та телевізор, а гроші повертати не збирається.

У ході слідчих дій було встановлено, що власник помешкання з тих, хто любить, брати у борг та не повертати гроші. Але у останньому випадку дії молодика мають всі ознаки шахрайства.

Він увійшов у довіру до свого квартиранта і благав «допомогти по дружбі», адже йому терміново потрібні гроші. Спершу у ломбарді опинився ноутбук, а згодом ще й телевізор. Коли підійшов термін розраховуватись з ломбардом, у боржника, звичайно, грошей не знайшлось. І власник техніки був вимушений дати кошти на викуп, щоб речи не пішли «з молотка».

Але до дому техніка так і не дісталася, заповзятливий молодик примудрявся дорогою перепродати чуже майно.

Коли ошуканий хлопець зрозумів, що дружба липова і шансів повернути своє майно майже не лишилось, він звернувся за допомогою до правоохоронців. Адже за кожен протиправний вчинок людина має відповідати перед Законом.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу щодо горе-шахрая у вигляді домашнього арешту. Також він підозрюється у скоєнні ще декількох майнових злочинів.

Триває слідство.

СЗГ УМВС України

в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Луцьк: міський голова ...
Наступна новина: Бажаючі громадяни вступають ...

КОМЕНТАРІ