Волинь: рятувальники разом із працівниками бібліотеки та школярами провели годину застереження «Чорнобиль не має минулого часу»

Волинь: рятувальники разом із працівниками бібліотеки та школярами провели годину застереження «Чорнобиль не має минулого часу»

26.04.14 19:16 0 723
Напередодні Дня вшанування ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС працівники бібліотеки № 10 м. Луцька разом з представниками управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Волинській області та молоддю провели годину застереження, яка має назву «Чорнобиль не має минулого».

24 квітня у залах бібліотеки діти зустрілися з пожежними-ліквідаторами аварії на ЧАЕС Валерієм Демчуком, Андрієм Мазуром та ліквідатором Миколою Штирхуном, які розповіли про свою роботу у зоні аварії.

Цікавою була розповідь мешканки міста Прип’ять, учасника ліквідації аварії на ЧАЕС Лариси Ковальчук, яка видала збірку віршів про Чорнобиль «Бажання жити». Протягом усієї зустрічі Лариса Ковальчук разом із своїми вихованцями декламувала власні вірші. Поезії автора-очевидця тривожних подій квітня 1986 року проілюстровані її учнем Богданом Янчуком.

На заході також представлено історико-краєзнавчий нарис «Грані подвигу» та книгу «Чорнобиль ніколи не заросте травою небуття, надовго вже гірка його трава» Управління ДСНС України у Волинській області, присвячену подвигу волинських пожежних-ліквідаторів.

За словами самих ліквідаторів дані заходи додають наснаги жити, оскільки це показує небайдужість молодого покоління до болі, який несуть крізь роки у серці люди в боївках пожежника.

У ДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Незабаром підрозділи ...
Наступна новина: Сидір Кізін: «Потрібно ...

КОМЕНТАРІ