Лучани та представники влади поклали квіти до пам’ятного знаку «Жертвам Чорнобиля»

Лучани та представники влади поклали квіти до пам’ятного знаку «Жертвам Чорнобиля»

26.04.14 18:44 0 747
Завтра відзачатимемо 28-у річницю Чорнобильської катастрофи. ж на Меморіальному комплексі «Вічна слава» священнослужителі Волинської єпархії УПЦ відслужили панахиду, а представники громадськості, трудових та учнівських колективів поклали квіти до пам’ятного знаку «Жертвам Чорнобиля». Покладання квітів також відбулося біля пам’ятної дошки Анатолію Грищенку, що на проспекті Волі, 12.

У заходах взяли участь Луцький міський голова Микола Романюк, перший заступник голови обласної державної адміністрації Сергій Кудрявцев, в.о. голови обласного товариства «Спілки «Чорнобиль» Ростислав Кухтей.

Міський голова Микола Романюк наголосив: «Ми щороку згадуємо цю страшну катастрофу і хочемо допомогти людям, як її ліквідовували. Вони справжні герої. На жаль, ми не можемо повністю забезпечити їхні потреби, адже коштів на все не вистачає. Перш за все, ми дбаємо про їх лікування».

Звертаючись до присутніх Ростислав Кухтей зауважив, що 28 років тому сталася найбільша техногенна катастрофа людства – аварія на ЧАЕС. Нині у живих лишилося лише 2300 ліквідаторів. «Коли ліквідатори проходили контрольно-пропускні пункти у 30-кілометрову зону розуміли, що звідти здоровими не вернуться. Вони віддавали своє здоров’я за те, щоб врятувати Україну та світ від радіації. Ми повинні шанувати ліквідаторів та допомагати їм та постраждалим від Чорнобильської катастрофи», – зазначив він.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Ужгороді міліціонери ...
Наступна новина: Івано-Франківщина: ...

КОМЕНТАРІ