У Волинській області активісти разом із Державтоінспекцією навчали пішоходів і водіїв берегти життя

У Волинській області активісти разом із Державтоінспекцією навчали пішоходів і водіїв берегти життя

26.04.14 12:19 0 635
Зважаючи на те, що на території обласного центру збільшилася кількість дорожньо-транспортних пригод за участю пішоходів, Державтоінспекція ініціювала проведення профілактичної акції під умовною назвою «Збережи життя пішохода». Долучилися до заходу представники «Самооборони майдану Волині» та «Автомайдану України».

– Трапляються такі автопригоди як із вини водіїв, так і з вини самих пішоходів, – наголосила інспектор сектору УДАІ у Волинській області Інга Коваль. – Перехід проїжджої частини у невстановленому місці або ж раптовий вихід на дорогу наражає на небезпеку учасників дорожнього руху. А тому кожен водій повинен усвідомлювати і пам’ятати, що пішохідний перехід – безпечна зона для пішоходів.

Учасники події перебували біля пішохідного переходу, що на проспекті Перемоги, та спостерігали за тим, як люди переходять дорогу. Своєю чергою активісти стали по обидва боки дороги та вказували на пішохідний перехід громадянам, які намагалися перебігати вулицю навпростець. Через 400 метрів, поблизу не менш небезпечного пішохідного переходу, знаходився ще один патрульний автомобіль із волонтерами.

Окрім того, учасники акції звертали увагу на пішоходів, які переходили проїзну частину, розмовляючи телефоном та використовуючи навушники, а відтак роз’яснювали наслідки невиконання елементарних правил та вручали листівки із застереженнями, а сумлінним пішоходам презентували дитячий сік.

Більшість громадян сприйняли акцію позитивно, хоча були й такі, котрі намагалися уникнути лікбезу щодо дотримання Правил дорожнього руху.

– Державтоінспекція закликає водіїв і пішоходів бути взаємовічливими на дорозі та дбати про власну безпеку та про безпеку інших учасників дорожнього руху. Сподіваємося, надалі проведення подібних акції стане хорошим прикладом у попередженні травматизму на дорогах, – підсумувала Інга Коваль.

УДАІ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Обама прибув у Південну ...
Наступна новина: На Дніпропетровщині ...

КОМЕНТАРІ