м. Ужгород: як себе вести у різних надзвичайних ситуаціях дізнавались школярі ЗОШ № 3

м. Ужгород: як себе вести у різних надзвичайних ситуаціях дізнавались школярі ЗОШ № 3

26.04.14 19:25 0 727
Як себе вести у надзвичайних ситуаціях природного та техногенного характеру – саме такі теми розглядалися під час проведення Дня цивільного захисту, що пройшов у загальноосвітній школі № 3 м. Ужгорода напередодні 28-річниці Чорнобильської трагедії.

Майже весь день школярі 4-8 класів даного навчального закладу провели з фахівцями підрозділів Управління ДСНС України у Закарпатській області.

Спочатку перед слухачами виступили представники навчально-методичного центру цивільного захисту та Закарпатської області, які ознайомили присутніх із порядком і правилами поведінки населення під час надзвичайних ситуацій природного, техногенного чи соціального характеру. Також присутні ознайомилися з правилами користування індивідуальними й колективними засобами від уражень хімічного, бактеріологічного, радіаційного характеру.

Далі до школярів звернулися представники піротехнічної групи аварійно-рятувального загону спеціального призначення. У своєму виступі керівник групи Сергій Шалаєнко ознайомив дітей з видами боєприпасів, які виявляють піротехніки на території Закарпаття та правилами поведінки під час їхнього виявлення. Для візуального ознайомлення з видами вибухонебезпечних предметів рятувальники привезли з собою муляжі та елементи небезпечних знахідок. Згодом школярам було продемонстровано навчальний фільм з даної тематики та дано відповіді на всі запитання присутніх.

Заключним етапом стала демонстрація спеціального обладнання та спорядження‚ що використовується для порятунку людей та ліквідації різного роду надзвичайних ситуацій.

Проведення подібних заходів за участі дітей - є важливим вкладом у їх виховання. А це у майбутньому дасть можливість виховати нове покоління більш знаючим як себе поводити при різних надзвичайних ситуаціях.

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Сидір Кізін: «Потрібно ...
Наступна новина: Рівненські міліціонери ...

КОМЕНТАРІ