На Прикарпатті відбувся зональний етап ХХ Всеукраїнського фестивалю Дружин юних пожежних

На Прикарпатті відбувся зональний етап ХХ Всеукраїнського фестивалю Дружин юних пожежних

26.04.14 14:43 0 666
24 квітня у Калуші відбувся зональний етап ХХ Всеукраїнського фестивалю Дружин юних пожежних. На ньому гідно представили свої райони 6 команд. Фестиваль юних пожежних – саме те дійство, на котрому діти можуть різнобічно демонструвати свої теоретичні знання правил безпеки життєдіяльності та практичні уміння застосовувати їх за умов реальної небезпеки.

Метою цього заходу є навчання підростаючого покоління правил безпечної поведінки, навичок діяти індивідуально та колективно в різних життєвих і надзвичайних ситуаціях, формування у дітей поваги до професії рятувальника, залучення молоді до вивчення історії пожежно-рятувальної служби, розвиток та прояв особистих творчих здібностей підлітків, популяризація серед молоді здорового й активного способу життя, формування навичок збереження навколишнього середовища, розкриття творчих здібностей та організація змістовного дозвілля школярів, виховання у них громадянських та патріотичних почуттів, культурних і естетичних смаків, залучення батьківської, педагогічної та творчої громадськості до роботи із дітьми у цьому напрямку.

У кожному із конкурсів – а це традиційні «Візитка», «Домашнє завдання», «Плакат соціальної реклами», «Рятувальна мотузка», «Медичний», «Гриби», «Переправа» та «Влучний ствольщик» - відчувалося поєднання творчої роботи педагогів і дітей. Правила безпеки життєдіяльності тут для легкості сприйняття обігрували та показували у найнеочікуваніших ракурсах. У виступах діти демонстрували хороші артистичні здібності та фізичну підготовку.

Номери були настільки незвичні і дотепні, що журі довго не могло визначитися із переможцями – команд ж бо 6, а призових місць лише три. Однак, після роздумів і вагань, фаворитом змагань стала команда «Рятувальний патруль» із Рогатинського району. Друге та третє місця посіли відповідно «Палаючі серця» Голинської загальноосвітньої школи і «КГБ: команда гарантує безпеку» Калуської гімназії.

Переможці отримали подарунки та грамоти.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: Хмельницька область: ...

КОМЕНТАРІ