Франківських грабіжників затримали "за гарячими слідами"

Франківських грабіжників затримали "за гарячими слідами"

26.04.14 15:24 0 693
До інспекторів патрульно-постової служби Івано-Франківського міськвідділу міліції звернувся 19-річний місцевий житель, який повідомив правоохоронцям, що двоє невідомих осіб, прямо на вулиці, вихопили у нього з рук новий мобільний телефон і втекли у найближчі двори.

Проведеними оперативно-розшуковими заходами за підозрою у вчиненні грабежу правоохоронці затримали жителів Городенківського району віком 23 та 27 років. Зловмисники не стали заперечувати своєї провини, в скоєному зізналися.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за вчинення кримінального правопорушення згідно ч.1 ст.186 Кримінального кодексу України (грабіж), санкція якої передбачає покарання у вигляді виконання виправних робіт на строк до двох років, або позбавлення волі на строк до чотирьох років.

Щоб не стати жертвою злочину, намагайтесь дотримуватись таких елементарних порад:

- не викладайте телефон або гроші на стіл у кафе й ресторанах, не діставайте на зупинках і в автобусах, щоб продемонструвати свій рівень доходів;

- не давайте дзвонити зі свого мобільного незнайомим людям. Відмову на прохання мотивуйте тим, що у вас на рахунку немає грошей або розрядився акумулятор. Проінструктуйте своїх дітей, як поводитися в такій ситуації, оскільки підлітки соромляться відмовити людям у проханні й найчастіше стають жертвою грабіжників;

- не розмовляйте по телефону на вулиці. Особливо якщо ви повертаєтесь пізно ввечері і наодинці. Помітивши підозрілих людей - припиняйте розмову;

Також варто пильно слідкувати за своїми речами, особливо сумками, цінними паперами. Не варто, йдучи вулицею, демонстративно розмахувати ними, адже це найлегший спосіб для злочинця скористатися моментом.

У громадському транспорті звертайте увагу на осіб, що знаходяться поблизу вас. Якщо деякі з них викликають у вас підозру і сумніви – перейдіть на інше місце. Та при цьому знову ж таки не забувайте стежити за своїми речами.

СЗГ УМВС України

в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: На Хмельниччині під ...

КОМЕНТАРІ