Івано-Франківщина: в Управлінні ДСНС в області вшанували учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Івано-Франківщина: в Управлінні ДСНС в області вшанували учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

26.04.14 17:27 0 708
Щорічно в Уп­ра­­­­­влінні ДСНС в області відбуваються заходи з нагоди вшану­ва­ння ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС – працівни­ків та ветеранів пожежно-ряту­ва­льних підрозділів області. Не став винятком і цей рік - збори з нагоди 28-річниці тра­гедії на Чорнобильській атомній електростанції розпочалися з виступу начальника Управління полковника служби цивільного захисту Володимира Чернецького, котрий відзначив вагомий внесок працівників пожежної охорони Прикарпаття в ліквідацію наслідків чорнобильської катастрофи.

Всі учасники зборів вшанували хвилиною мовчання тих, хто пішов з життя внаслідок ве­­ликих доз опромінення, от­ри­­­­маних при виконанні свого службового обов’язку.

Спра­в­жнім реквієм їх подвигу став фільм про Чорнобильську аварію, який учасники зборів пе­ре­глянули з великим хвилюва­нням, подумки повертаючись у ті далекі, обпалені трагедією, часи.

На зборах виступили і самі ліквідатори, зокрема Михайло Голіней, котрий поділився враженнями від пережитого у той тривожний час, час боротьби з радіацією, що вийшла з-під контролю людини.

Заходи з нагоди 28-річниці тра­гедії на Чорнобильській АЕС продовжилися відкриттям в обласному центрі пам’ятника «Жертвам Чорнобиля Прикарпаття», де представники духовенства провели богослужіння за загиблими. Вшановуючи пам’ять героїв, ліквідатори аварії на Чорнобильській АЕС, працівники і ветерани пожежно-ря­ту­валь­них під­роз­ділів області, працівники силових структур, представники обласної та міської влади поклали вінки та кві­ти до пам’ятника.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Державна екологічна ...
Наступна новина: Вірменія критикує Туреччину ...

КОМЕНТАРІ