В Івано-Франківській області в обласному УМВС вшанували учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

В Івано-Франківській області в обласному УМВС вшанували учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

26.04.14 12:34 0 648
Пам’ятна дата трагедії, яка відбулась 28 років тому. У тридцяти кілометровій радіаційній зоні несли службу 472 працівники органів внутрішніх справ Прикарпаття, 12 з них перебували там з 26 квітня 1986 року.

На жаль, чимало з «ліквідаторів» повернулися з небезпечного відрядження з підірваним здоров’ям. На через хвороби, пов’язані зі службою поблизу місця аварії, померло немало правоохоронці, інші отримали групу інвалідності.

«Низько схиляємо голови перед пам’яттю тих, хто загинув у боротьбі з невидимою радіацією. Перед пам’яттю наших побратимів, яких немає серед нас, - сказав під час урочистих заходів перший заступник начальника УМВС в області полковник міліції Олександр Вакуленко. – Адже ніхто в той час не думав про своє здоров'я, а всі брали участь у ліквідації страшних наслідків. Тому тепер наше завдання подбати про цих людей, допомагати їм у вирішенні життєвих проблем, морально підтримувати».

Керівники Прикарпатської міліції вручили нагороди та ордени учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

Після цього правоохоронці та ветерани пішли до каплиці, зведеної на честь та ім’я Святого Великомученика Георгія Побідоносця, де відбулась спільна молитва, присвячена річниці трагедії на Чорнобильській АЕС.

СЗГ УМВС України

в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові правоохоронці ...
Наступна новина: Яценюк поїде у Ватикан

КОМЕНТАРІ