На Львівщині правоохоронці затримали жінку, котра замовила вбивство дружини свого коханця

На Львівщині правоохоронці затримали жінку, котра замовила вбивство дружини свого коханця

26.04.14 16:34 0 741
Зловмисниця через мережу Інтернет замовила «кілеру» вбивство дружини свого коханця. Її затримали в момент передачі решти обумовленої суми після «виконаного вбивства».

Співробітники Управління по боротьбі з організованою злочинністю ГУМВС України у Львівській області у квітні 2014 року отримали оперативну інформацію про те, що 32-річна жителька міста Червонограда здійснює підготовку умисного вбивства 45-річної мешканки міста Сокаля.

У ході проведення оперативних заходів, було встановлено, що маючи намір фізичного усунення дружини свого коханця, 32-річна жінка через мережу Інтернет підшукала виконавця умисного вбивства, в ролі якого виступив оперативний працівник львівського УБОЗу. Зустрівшись з потенційним «кілером», жінка надала йому необхідну інформацію про «суперницю», а також вказала спосіб вчинення злочину: скоїти вбивство під час розбійного нападу на помешкання жінки в якому та проживає зі своєю малолітньою дитиною. Також, зловмисниця визначила і дату скоєння злочину – 23 квітня. При цьому жінка передала виконавцю 5000 гривень у якості завдатку за скоєння умисного вбивства.

23 квітня працівники спецпідрозділу УБОЗ спільно з оперативниками обласного управління міліції, під процесуальним керівництвом прокуратури області, провели спецоперацію. Під час її проведення було імітовано умисне вбивство жінки, поєднане з розбійним нападом на її помешкання.

Цього ж дня «виконавець» надав зловмисниці відповідні «докази виконаного замовлення» – фотографії із зображенням «мертвої» жертви. Жінка призначила «кілеру» зустріч і як винагороду за виконане «замовлення» передала решту обумовленої суми у розмірі 17 тисяч гривень.

– Після передачі грошей ми затримали 32-річну жінку, яка виступила замовником умисного вбивства. В результаті проведеного санкціонованого обшуку за місцем її проживання жінки було вилучено речові докази, що підтверджують її злочинний умисел на вчинення цього злочину, – повідомив виконуючий обов’язки начальника УБОЗ ГУМВС України у Львівській області полковник міліції Денис Гусашвілі.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 14 (Готування до злочину) та за ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Зловмисницю затримано.

ВЗГ ГУМВС України

у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В УПЦ КП заявляють, що у ...
Наступна новина: Луцьк: міський голова ...

КОМЕНТАРІ