Правоохоронці Львівщини взяли участь у тренінгу в рамках проекту "Свобода від насильства"

Правоохоронці Львівщини взяли участь у тренінгу в рамках проекту "Свобода від насильства"

26.04.14 15:51 0 640
Тренінг організований для дільничних інспекторів міліції та кримінальної міліції у справах дітей з питань попередження насильства в сім’ї та суспільстві.

Дане питання розглядалось на тренінгу в рамках проекту «Свобода від насильства: розширення прав та можливостей дівчат і жінок складних життєвих ситуаціях».

Організаторами даного заходу є Міністерство внутрішніх справ України та Міжнародний благодійний фонд «Українська фундація громадського здоров’я».

У заходах взяли участь дільничні інспектори міліції, оперуповноважені кримінальної міліції у справах дітей міста Львова, а також представники соціальних служб. Учасники навчались, виконували практичні завдання тренерів – Артура Райнша, старшого інспектора з особливих доручень відділу профілактики правопорушень серед дітей правління кримінальної міліції у справах дітей МВС України та Наталії Цвєткової, МБФ «Українська фундація громадського здоров’я».

«Цей проект діє з 2012 року. Загалом на тренінгах опрацьовувались нормативні документи, які діють в сфері попередження насильства в сім’ї. Також робився акцент на роботу з особами які постраждали від насильства, з кривдниками які вчиняють насильство, розкривається специфіка розмови з дитиною. По закінченню учасники отримують сертифікат про те, що вони пройшли таке навчання за нашою програмою», - розповіла Наталія Цвєткова, тренер МБФ «Українська фундація громадського здоров’я».

Саме кримінальну міліцію у справах дітей, дільничних та соціальних працівників було запрошено до часті у тренінгу, адже щоденно правоохоронці стикаються із сімейними конфліктами, в яких досить часто випливає проблема насильства.

Важливість такого напрямку очевидна, оскільки насильство щодо жінок і дівчаток не є неминучим. Попередження можливо і необхідно. Проведення такого практичного тренінгу із залученням експертів є одним з важливих етапів впровадження нових методів роботи.

ВЗГ ГУМВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На сході України діють ...
Наступна новина: «Молодики» в Тернополі ...

КОМЕНТАРІ