На Львівщині визначили переможців творчого конкурсу з безпеки дорожнього руху

На Львівщині визначили переможців творчого конкурсу з безпеки дорожнього руху

26.04.14 18:42 0 919
На Львівщині підбили підсумки обласного етапу дитячого конкурсу «Молоде покоління за безпеку дорожнього руху». Переможців визначили з понад трьох сотень творчих робіт.

Конкурс відбувався у трьох номінаціях: малюнок, твори декоративно-прикладного мистецтва та фотографія. Враховували також і вік учасників. Роботи дошкільнят та молодших школярів оцінювали окремо.

Дітки надіслали на конкурс чимало малюнків, у яких дуже безпосередньо та щиро зобразили власне бачення безпеки на дорозі. Юні художники малювали вулиці старовинного Львова, усміхнених пішоходів, яскравого чоловічка-світлофорчика, що оживає, аби допомогти малятам правильно перейти дорогу.

Втім, найбільше сподобався журі малюнок 8-річної Юлі Козич із міста Золочева. Роботу маленької художниці визнали кращою у першій віковій категорії.

Серед школярів від 10 до 13 років у конкурсі малюнку перемогла Яринка Недовіз зі Львова.

Організатори кажуть: чи не найважче було визначити фіналістів у старшій віковій категорії, адже кожен малюнок був по-своєму оригінальним та неповторним.

У своїх творчих роботах підлітки зверталися до водіїв, закликали їх бути відповідальними, не порушувати Правил дорожнього руху, берегти своє життя та дбати про безпеку інших людей.

Тож, перше місце у старшій віковій групі одержали одразу троє учасників. Це 15-річна Ілона Пришліца з Городоцького району, дев’ятикласниця Анастасія Дубінчук із Бродівщини та 15-річна Марія Сукмановська, вихованка Золочівського центру дитячої та юнацької творчості.

Школярі з усіх куточків Львівщини надіслали на конкурс і свої творчі роботи. Переглядаючи їх, учасники журі ще раз впевнилися: дитяча фантазія – безмежна! Цікаві аплікації, дорожні знаки з квілінгу, малюнки на склі… Однак, на думку журі, найбільш оригінальним виявилась робота 14-річної Анастасії Скоп з Буської гімназії імені Петрушевича. Школярка виготовила м’яку розвиваючу книжечку для малят із Правилами дорожнього руху. Також відзначили роботу 17-річної Анни Огородник зі Стрийського району. Серед переможців конкурсу – і «Щаслива пісня дороги» юної львів’янки Галини Єсип.

Перше місце серед найменших учасників змагань отримала 5-річна Марійка Рудницька за яскраву мозаїку із пластиліну.

Окрім цього, журі визначило кращі роботи у номінації «Фотографія». Зокрема, було відзначено світлину «У грі закріплюємо Правила дорожнього руху» 5-річного львів’янина Данилка Пастернака та фотодобірку «Думай, куди йдеш, поки життя кольорове» 15-річного Юліана Бардахівського, учня ССЗШ №2 міста Львова.

Роботи фіналістів обласного етапу змагань братимуть участь у Всеукраїнському дитячому конкурсі з безпеки дорожнього руху.

Прес-служба управління

ДАІ у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Житомирі відбулися ...
Наступна новина: В Ужгороді міліціонери ...

КОМЕНТАРІ