У Львівській області дрогобицькі правоохоронці проведели виховну роботу зі школярами Нагуєвицької загально - освітньої школи-інтернат

У Львівській області дрогобицькі правоохоронці проведели виховну роботу зі школярами Нагуєвицької загально - освітньої школи-інтернат

26.04.14 13:16 0 679
Правоохоронці провели інформаційно-роз’яснювальну роботу серед учнів старших класів, щоб запобігти вживанню алкогольних напоїв та наркотичних речовин неповнолітніми. Оперативники пояснили учням, що саме такі речі призводять до вчинення кримінальних та адміністративних порушень.

У першу чергу важливим фактором формування особистості підлітка має насамперед батьківське виховання та сімейне благополуччя. Працівники міліції провели виховну бесіду з дітьми, щоб виявити реальний стан родинних взаємовідносин, які у більшості випадках травмують психіку підлітка.

Нестерпні умови життя для дітей вдома, в сім'ї стають підґрунтям для виникнення психологічних проблем, депресій, поширення алкоголізму та наркоманії.

У зв’язку з тим, дрогобицькі правоохоронці ведуть облік сімей, які потрапили в кризові умови і в них проживають діти. Дуже важливо, щоб жодна сім’я, що потрапила в кризові умови та не була забута в соціальній роботі.

Діти схильні до бродяжництва виховуються, як правило, в кризових неблагополучних сім'ях, в яких батьки зловживають алкоголем, вживають наркотичні засоби. Працівники кримінальної міліції у справах дітей проводять комплексні заходи спрямовані на формування особистості неповнолітнього взаєморозуміння, поваги до суспільних цінностей, моралі, правопорядку та підтримки здорового способу життя.

Завершили виховну годину правоохоронці настановою перевіреною на практиці, що крадіжками, грабежами в жодному разі не покращити матеріального, соціального становища в житті, а вживання алкоголю, наркотиків призведе до падіння не тільки фізичного, але й духовного здоров’я. Діти винесли для себе урок, що необхідно жити гідно, достойно, щоб потім не було стидно за свої вчинки.

ВЗГ ГУМВС України у Львівській області,

за матеріалами Наталії Постойко,

помічника начальника Дрогобицького МВ
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Рівному 24-25 квітня 2014 ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ