Охорону громадського порядку у Львові під час масових заходів 27 - 28 квітня міліціонери забезпечуватимуть спільно з активістами

Охорону громадського порядку у Львові під час масових заходів 27 - 28 квітня міліціонери забезпечуватимуть спільно з активістами

26.04.14 13:45 0 633
Охорону громадського порядку у місті Львові під час масових заходів 27 – 28 квітня працівники міліції будуть забезпечувати спільно з активістами громадських організацій «Самооборона Львівщини», «Автосотня», «Варта-1», «Народна Самооборона».

25 квітня, у Львівському міському управлінні міліції відбулася спільна нарада керівництва ГУМВС України у Львівській області та керівництва Львівського міського управління з представниками громадських організацій Львівщини під час якої обговорювалися напрямки і форми взаємодії у спільному забезпеченні охорони громадського порядку під час масових заходів 27 та 28 квітня у місті Львові.

Нарада відбулася за участю начальника Управління громадської безпеки ГУМВС України у Львівській області полковника міліції Андрія Гребенюка, начальника Львівського міського управління міліції підполковника міліції Сергія Зюбаненка, які спільно з представниками громадських організацій «Самооборона Львівщини», «Автосотня», «Варта-1», «Народна Самооборона» провели напрацювання плану спільних заходів з метою недопущення порушень правопорядку та провокацій під час масових акцій.

Зокрема, начальник УГБ ГУМВС України у Львівській області Андрій Гребенюк під час зустрічі наголосив на тому, що правоохоронці найбільше потребують залучення активістів, які у пішому порядку спільно з міліціонерами патрулюватимуть вулиці в місцях проведення масових акцій.

У свою чергу начальник Львівського міського управління міліції Сергій Зюбаненко розповів, що відбулася спільна нарада керівництва Львівської ОДА та обласної ради з силовиками під час якої обговорювалися питання безпеки і забезпечення охорони громадського порядку на травневі свята також на 27 – 28 квітня.

«Звертаюсь до ЗМІ: не потрібно сіяти паніку і ажіотаж, в нас немає конкретних пересторог, що будуть якісь грубі порушення, масові порушення громадського порядку або провокацій. Це звичайний робочий режим по забезпеченню охорони громадського порядку і він однозначно буде проводиться із представниками громадських формувань. Як показала практика це дієвий механізм співпраці і цей механізм застосовується не тільки у Львові, а й по всіх областях», - наголосив Сергій Зюбаненко.

Він також відмітив, що важливим аспектом спільної наради керівництва міліції та активістів є «обмін думками і пропозиціями, тому що ситуація є такою, що за незрозумілого і штучного ажіотажу певних політичних сил і громадських діячів самі можемо спровокувати незрозумілий конфлікт».

Сергій Зюбаненко також висловив переконання, що працівники міліції спільно з активістами громадських формувань та за підтримки самих мешканців міста зможуть спільними зусиллями забезпечити охорону громадського порядку під час футбольного матчу у Львові та Параду вишиванок.

Представники громадських організацій, у свою чергу, надали пропозиції щодо спільного патрулювання міста, а також недопущення хуліганських дій під час футбольного матчу між командами «Карпати» (Львів) та «Металург» (Запоріжжя), який відбудеться 28 квітня на стадіоні «Україна» та масових заходів запланованих на 27 квітня.

«На сьогоднішній день можу сказати, що ми вже маємо плідний досвід співпраці з патрульно-постовою службою міліції, а також приймали участь у патрулюваннях під час Великодніх свят. Щодо проведення тих заходів, що нас чекають 27 – 28 квітня, ми також готові і маємо всі необхідні сили та засоби, в т.ч. і технічні, щоб надавати допомогу та разом з працівниками правоохоронних органів забезпечувати охорону громадського порядку у Львові», - зазначив координатор по співпраці з правоохоронними органами і силовими структурами «Самооборони Львівщини» Андрій Колесник.

На завершення наради правоохоронці та представники громадських організацій узгодили формат створення спільних патрулів, які будуть складатися з активістів та міліціонерів, а також патрулів ДАІ до складу яких також увійдуть представники громадських організацій.

ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ