Чернігів: Забруднювачі зливової каналізації поплатяться штрафами

Чернігів: Забруднювачі зливової каналізації поплатяться штрафами

26.04.14 14:47 0 639
У Чернігові екологічна інспекція посилює контроль за належною експлуатацією системи зливової каналізації.

За словами начальника екологічної інспекції Сергія Стринадка, одним із проблемних питань обласного центру залишається вилив рідких відходів із приватних домоволодінь на територію загального користування міста, а також злив нечистот приватними підприємцями та організаціями, які займаються відкачуванням та вивезенням їх із територій домоволодінь та підприємств, у зливову каналізацію.

Екологічна інспекція звертає увагу, що відповідно до чинного законодавства України, зокрема ст. 17 Закону України «Про відходи» та ст. 152 КУпАП, за дане порушення передбачена адміністративна відповідальність. На порушників накладається стягнення у вигляді штрафних санкцій: на фізичних осіб від 340 до 1360 грн. та на юридичних осіб від 850 до 1700 грн.

Так, за попередній рік за такі протиправні дії до відповідальності було притягнено 23 особи, а з початку цього року вже 9.

Нагадуємо, що в Чернігові вивезенням рідких відходів займається комунальне підприємство «АТП-2528» (т. 94-00-47) та приватні підприємці, які мають спецтехніку та відповідні дозволи.

З інформацією та пропозиціями можна звертатися за телефоном екологічної інспекції 67-28-25, або на гарячу лінію 97-41-41.

Про це повідомили у відділі зв’язків з громадськістю Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Хмельницька область: ...
Наступна новина: Набув чинності піврічний ...

КОМЕНТАРІ