Житомирщина: державний кордон в межах області під надійною охороною прикордонників та громадськості

Житомирщина: державний кордон в межах області під надійною охороною прикордонників та громадськості

26.04.14 18:55 0 684
У рамках робочого візиту до Овруцького району голова облдержадміністрації Сидір Кізін відвідав міжнародний пункт пропуску через державний кордон для автомобільного сполучення «Виступовичі».

Автомобільний пропуск пункту розташований поблизу села Рудня, на 9 км далі від кордону за село Виступовичі. З білоруського боку знаходиться пункт пропуску «Нова Рудня». Автомобільний пункт пропуску «Виступовичі» здійснює радіологічний, митний та прикордонний контроль.

За словами начальника Житомирського прикордонного загону полковника Валерія Лавренюка, прикордонний загін здійснює посилену охорону в пунктах пропуску, а також кордону.

«Особлива увага прикордонників спрямована на тих, хто в’їжджає до України, аби не допустити на територію громадян із сепаратистськими настроями, людей, котрі не можуть назвати ціль свого візиту до нашої держави. Разом із прикордонним загоном співпрацює 19 громадських формувань, у складі яких понад сто чоловік. Крім того, створено громадське формування патріотично налаштованих громадян, яке нараховує 1150 учасників. Члени громадських формувань спільно з прикордонними нарядами здійснюють охорону громадського порядку на зелених ділянках державного кордону та підступах до державного кордону. Наразі ця робота значно активізувалася. За перший квартал цього року в Овруцькому та Олевському районах зареєстровано ще три громадських формування, які допомагають прикордонникам», - зазначив Валерій Павлович.

«В умовах загрози від зовнішнього агресора ми повинні бути готовими до відсічі. Приємно, що громада небайдужа та активна, що створюються громадські формування, які допомагають прикордонникам в охороні державного кордону. Ми повинні посилювати роботу на нашому північному кордоні та пильнувати за всім, що тут відбувається, щоб не було жодних шансів у сепаратистів чи боєвиків дестабілізувати ситуацію в Україні, особливо з огляду на загрозу цілісності держави на східному кордоні», - сказав Сидір Кізін.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ