Житомирщина: найбільший район області відтепер з новим керівником

Житомирщина: найбільший район області відтепер з новим керівником

26.04.14 15:47 0 632
В Овручі голова облдержадміністрації Сидір Кізін представив новопризначеного голову Овруцької районної державної адміністрації Валентина Бортніка.

Овруцький район – найбільший в Житомирській області та другий за розмірами в Україні. Район входить до складу Поліської зони. На його території знаходиться частина Поліського природного заповідника площею 7,5 тис. га. Овруцький край багатий на корисні копалини. Тут зосереджені родовища пірофілітових сланців (єдиного в Україні) та кварциту, що має велике значення для забезпечення сировиною (флюсами) потреб металургійної промисловості. В районі найбільша лісистість, яка становить понад 60% його території. Овруцький район межує з Гомельською областю Республіки Білорусь.

«Ми змінюємо обличчя влади . На керівні державні посади призначаються люди, які не заплямували своєї репутації, не брали участі у злочинних схемах, відповідають критеріям доброчесності та професіоналізму», - сказав Сидір Васильович.

Новопризначений голова Овруцького району Валентин Володимирович зазначив, що усвідомлює особисту відповідальність перед державою та людьми, налаштований на плідну співпрацю та відповідальне виконання своїх обов’язків. За його словами, особливість Овруцького району в тому, що він є прикордонним. В умовах сьогодення основне завдання – забезпечення миру, цілісності та надання підтримки прикордонникам.

До речі, в Овручі діє громадське формування «Древляни», до складу якого увійшли патріотично налаштовані овруччани. Представники самооборони охороняють громадський порядок в районі та на державному кордоні.

Голова Овруцької районної ради Василь Налапій висловив сподівання, що разом із головою райдержадміністрації працюватиме над наповненням районного бюджету. Галузі освіти і науки потребують підтримки, а жителі району - стабільності та соціальних гарантій.

Голова облдержадміністрації вже за доброю традицією після офіційного представлення нового керівника району вручив ключі від сучасного автомобіля швидкої допомоги класу В головному лікарю Овруцької центральної районної лікарні Михайлу Луцюку.

Нагадаємо, що по новому автомобілю швидкої допомоги вже отримали Малинський, Коростенський, Ємільчинський, Житомирський, Народицький та Радомишльський райони. Житомирська область отримала від Міністерства охорони здоров’я України 35 одиниць санітарного транспорту, який наразі розподіляється по районаж та містах області.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Волиняни задекларували ...

КОМЕНТАРІ