Рятувальники Житомирщини вшанували пам’ять ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС

Рятувальники Житомирщини вшанували пам’ять ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС

26.04.14 15:29 0 649
Загальноміський мітинг скорботи, приурочений 28 роковинам аварії на Чорнобильській АЕС, відбувся 25 квітня, біля пам’ятника «Пожежникам, які врятували світ» перед Управлінням ДСНС у Житомирській області.

У заході, крім рятувальників, узяли участь представники органів державної влади, місцевого самоврядування, духовенство та представники установ та організацій.

– В квітні-травні того далекого 1986 року до ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС були залучені біля 300 працівників пожежної охорони Житомирщини. На жаль, 90 з них у молодому віці пішли з життя. Їм в той час було по 22-24 роки. Багато з них навіть не встигли одружитися.

Чорнобиль – це не просто факти, а тяжкі спомини, покалічені душі і серця, втрачене здоров’я та життя, нездійсненні мрії й надії, сльози безмежної скорботи дружин і матерів, втрата батьківської підтримки дітей, – сказав у своїй промові безпосередній учасник подій 28-річної давнини, директор Фонду «Пожежні Чорнобиля» Борис Чумак.

У далекому 1986 році Борис Андрійович очолював зведений загін вогнеборців, які виїздили з Житомирщини на ліквідацію наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

До пам’ятника було покладено квіти, а пам’ять про загиблих присутні вшанували хвилиною мовчання. Над монументом було відправлено також церковну службу, яку провів настоятель Свято-Михайлівського кафедрального собору отець Богдан.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині під ...
Наступна новина: На Волині завдяки ...

КОМЕНТАРІ