Протягом тижня на Житомирщині тривали Дні цивільного захисту та стартували щорічні змагання «Школа безпеки»

Протягом тижня на Житомирщині тривали Дні цивільного захисту та стартували щорічні змагання «Школа безпеки»

26.04.14 16:07 0 682
У рамках проведення Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності у школах Житомира було проведено Дні цивільного захисту. Двічі на рік у навчально-виховних закладах області зусиллями педагогічних колективів та працівників підрозділів ДСНС проводиться такі Тижні.

Цей захід проходить як підсумкові заняття із перевірки рівня отриманих учнями упродовж року знань та навиків, а також у якості підготовки захисту кожного навчального закладу від надзвичайних ситуацій.

23 квітня у обласному центрі розпочались щорічні змагання «Школа безпеки», в яких взяли участь всі школи Житомира.

Даний захід розпочався з «лінійки» в загальноосвітній школі № 17 міста. На урочистому шикуванні учасникам довели правила та етапи проведення змагань.

В цей день на стадіонні 1-ї Державної пожежно-рятувальної частини Житомира школярі випробовували себе у різних змаганнях, конкурсах та естафетах. Командам довелось реалізовувати здобуті вміння і навички рятувальників. Естафета вимагала неабиякого фізичного загартування учасників. Дітям довелося долати смугу з перешкодами, після чого один із них, екіпірований у справжній бойовий однострій рятувальників, біг до противеню, в якому палало полум’я, гасив його за допомогою вогнегасника.

В іншій частині стадіону двоє з учасників команди піднімали ноші, на яких лежала «постраждалий» та прямували з ними до фінішу.

Другий етап змагань проводився на річці, де дітям довелося плавати на човнах та витягати з води, уявного, потопаючого.

«Школа безпеки» – це справжня школа життя, де молодь набуває та закріплює не тільки теоретичні, але й практичні знання з правил безпечної життєдіяльності.

Також, не оминув стороною Тиждень знань і Житомирську приватну гімназія «Ор Авнер», де відбувся День цивільного захисту. Безпосередньо захід розпочався лінійкою на гімназійному майданчику. На лінійці, як і на всіх заходах був присутній фахівець Управління ДСНС у області

Відповідно до плану проведення Дня ЦЗ в закладах, на першому уроці були організовані класні години «Учням про цивільний захист». З першими з ким довелося поспілкуватися представнику ДСНС – це були старшокласники. Учні дізналися про основні принципи організації цивільного захисту та місце і завдання навчальних закладах у його системі. З’ясували особливості дій у надзвичайних ситуаціях та подіях мирного часу, порядок оповіщення населення, використання елементарних та підручних засобів захисту. Вчителі спільно з рятувальниками творчо підійшли до організації заходу, організувавши перегляди актуальних тематичних презентацій, відеофільмів «Профілактика пожеж», «Вибухонебезпечні знахідки».

Для наймолодших вихованців було організовано конкурс – вікторину «Скажем НІ всім пожежам на землі». На завершення та визначення рівня знань дітям було запропоновано відповісти на запитання, а найбільш обізнані учні отримали пам’ятні подарунки.

Школярі ще довго ділитимуться враженнями. Можливо, серед них є майбутні герої-рятувальники.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області у ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ