У Рівненській області відбувся "круглий стіл" за участю рятувальників, представників Держпідприємництва, громадських організацій та суб’єктів господарювання

У Рівненській області відбувся "круглий стіл" за участю рятувальників, представників Держпідприємництва, громадських організацій та суб’єктів господарювання

26.04.14 15:58 0 575
24 квітня в Рівненській обласній державній адміністрації відбувся «круглий стіл» з питань реалізації на Рівненщині вимог Закону України «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності», зокрема, щодо видачі документів дозвільного характеру у сфері пожежної та техногенної безпеки. Участь у засіданні взяли директор департаменту ліцензування та дозвільної системи Держпідприємництва України Олександр Андрєєв, директор департаменту економічного розвитку і торгівлі ОДА Ігор Тимошенко, заступник начальника Головного управління ДСНС у Рівненській області підполковник служби цивільного захисту Олег Панюк, представники структурних підрозділів ОДА та територіальних органів виконавчої влади, державні адміністратори районних (міських) дозвільних центрів, керівники громадських об’єднань підприємців, засоби масової інформації та ін.

Відкриваючи роботу «круглого столу», директор департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації Ігор Тимошенко наголосив: «Суб’єкти господарювання відіграють дуже важливу роль у наповненні бюджетів області. Їх частка становить 25% всіх фінансових надходжень. Тому місцева влада робитиме все задля сприяння розвитку підприємництва на Рівненщині та зменшення тиску на діяльність суб’єктів господарювання».

В свою чергу заступник начальника ГУ ДСНС Олег Панюк зазначив, що даний «круглий стіл» покликаний знайти спільні рішення і шляхи подолання існуючих проблем у забезпеченні пожежної та техногенної безпеки суб’єктів господарювання. «Першочергове завдання рятувальної служби – це запобігти виникненню пожеж і надзвичайних ситуацій та допомогти підприємцям побудувати безпечний бізнес відповідно чинного законодавства. І в питанні забезпечення безпеки ми маємо бути не опонентами, а партнерами й союзниками», - підкреслив підполковник служби цивільного захисту Панюк.

Директор департаменту ліцензування та дозвільної системи Держпідприємництва України Олександр Андрєєв відзначив, що Державна служба з надзвичайних ситуацій перша в нашій країні, і поки що єдина, реально пішла на зустріч суб’єктам господарювання і ще торік значно спростила порядок отримання юридичними та фізичними особами дозвільних документів шляхом реєстрації за декларативним принципом. Також представник столиці роз’яснив присутнім останні зміни в законодавстві України про дозвільну систему у сфері господарської діяльності.

Потому рятувальники, представники Держпідприємництва та підприємці детально обговорили питання декларування відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки, введення в експлуатацію об’єктів нового будівництва, реконструкції, порядок проведення планових, позапланових перевірок та застосування запобіжних заходів, основні вимоги забезпечення техногенної безпеки на потенційно небезпечних об’єктах тощо. Також присутніх було ознайомлено з роботою Консультаційного центру Головного управління Держслужби з НС області.

За результатами «круглого столу» учасники підготували ряд суттєвих пропозицій для керівництва Держпідприємництва та профільних міністерств щодо подальшого спрощення дозвільної системи та виправлення певних розбіжностей у діючих нормативних документах.

На завершення засідання присутні на ньому представники громадських організацій та підприємці висловили вдячність керівництву обласного управління ДСНС за відкритість, прозорість і підтримку у вирішенні питань забезпечення пожежної й техногенної безпеки.

ГУ ДСНС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: «Молодики» в Тернополі ...
Наступна новина: В Луцьку у міській раді ...

КОМЕНТАРІ