У Рівненській області місцеві рятувальники навчали школярів правилам безпечної життєдіяльності

У Рівненській області місцеві рятувальники навчали школярів правилам безпечної життєдіяльності

26.04.14 14:12 0 703
25 квітня для учнів Рокитнівської загальноосвітньої школи №3, у рамках Тижня безпеки життєдіяльності був проведений День цивільного захисту, який звісно ж відбувся за участю місцевих рятувальників.

Під час заходу бійці Держслужби з НС нагадали школярам правила пожежної безпеки та безпеки життєдіяльності, розповіли про основні причини виникнення загорянь, наслідки пожеж, роз’яснили правила поведінки при виникненні надзвичайних подій. Також вогнеборці продемонстрували спеціальні автомобілі, бойове спорядження та технічне обладнання, які представники мужньої професії використовують при ліквідації наслідків надзвичайних подій та ситуацій.

Аби школярі швидше запам’ятали правила, які необхідно знати та дотримуватись кожній людині, рятувальники організували для присутніх конкурси та вікторини на знання правил пожежної безпеки та безпеки життєдіяльності. Також, учні школи мали змогу одягти окремі елементи бойового спорядження вогнеборців та посидіти у спеціальних автомобілях. Уявивши себе на мить справжніми рятувальниками гасили умовну пожежу за допомогою вогнегасника.

Разом з тим, під час проведення заходу учні були ознайомлені із засобами колективного та індивідуального захисту органів дихання, практичним наданням першої медичної допомоги, виконували нормативи з одягання респіратора, протигаза, загальновійськового захисного костюма.

Рятувальники переконані, що набуті під час заходу навички в подальшому дадуть змогу підліткам більш впевнено почувати себе у разі виникнення надзвичайних ситуацій.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Інтерактивний фільм про ...

КОМЕНТАРІ