У Рівненській області рятувальники навчали школярів порядку дій у разі виникнення небезпеки хімічного та радіаційного характеру

У Рівненській області рятувальники навчали школярів порядку дій у разі виникнення небезпеки хімічного та радіаційного характеру

26.04.14 20:25 0 744
25 квітня в загальноосвітній школі-ліцеї №17 у селі Тинне Рівненського району пройшов День цивільного захисту. На запрошення адміністрації закладу завітали рятувальники обласного центру.

Зустріч з дітьми пройшла за досить цікавим сценарієм. Під час навчального процесу пролунав тривожний дзвінок і діти організовано розпочали евакуацію із навчальних корпусів. На подвір’ї школярів вже чекали працівники Головного управління ДСНС України у Рівненській області, які представили пересувну хіміко-радіометричну лабораторію на базі автомобіля «Газель». Співробітники з радіаційного і хімічного захисту розповіли школярам технічні характеристики спецавтомобіля, продемонстрували засоби захисту органів дихання та шкіри, які використовуються під час роботи у хімічно-забрудненому середовищі. Крім того, хіміки разом з дітьми провели досліди на визначення в повітрі небезпечних речовин та радіації. Усі охочі могли одіти «хімічні» спец костюми та оглянути більш детально спец авто.

Пізніше, в актовій залі школярі переглянули відеофільм про роботу рівненських рятувальників, а фахівці радіаційного, хімічного та медико-біологічного захисту на практиці показали, як потрібно діяти у випадку розливу ртуті із побутового градусника та люмінесцентної лампи. Під час виступу працівники Держслужби з НС особливу увагу дітей та педагогічного колективу звертали на правильні дії у разі небезпеки хімічного та радіаційного характеру, які оточують населення у щоденному побуті.

Подібні заходи у школах області проводяться щороку, адже саме так діти найкраще сприймають і запам’ятовують корисну інформацію, що так необхідна в сучасному житті.

ГУ ДСНС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі то ж нехай ...
Наступна новина: Папа Римський Франциск ...

КОМЕНТАРІ