На Тернопіллі то ж нехай засіяні зерна дадуть хороші сходи і добрий урожай

На Тернопіллі то ж нехай засіяні зерна дадуть хороші сходи і добрий урожай

26.04.14 20:07 0 778
Побажав учасникам проекту «Міжуніверситетські стартап центри для розвитку та підтримки студентських інновацій», який розпочався на базі Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя, начальник відділу зовнішніх зв’язків та промоції виконавчого апарату Тернопільської обласної ради Тарас Борук та додав: «Оскільки в листопаді минулого року під час відкриття Стартап центру студенти університету провели креативний флешмоб – засівання зерен ідей, які символізували головну мету новоствореного Центру – формування в молоді інноваційного мислення. Переконаний урожай буде багатим та корисним.Слід зазначити, що обласна рада у свою чергу приділяє значну увагу активізації проектної діяльності учасників спільних проектів державних, міжнародних, громадських організацій спрямованих на розвиток місцевого самоврядування.

З цією метою вперше в області затверджено програму розвитку місцевого самоврядування на 2014-2018 роки, одним із важливих напрямків якої є стимулювання інноваційного підходу до вирішення питань розвитку території запровадженням щорічного обласного конкурсу проектів і програм розвитку місцевого самоврядування.

Програма орієнтована на вирішення проблем територіальних громад області шляхом підтримки актуальних проектів місцевого розвитку за рахунок спів фінансування з обласного бюджету.

До ради обласного конкурсу з відбору проектів включено і представника ТНТУ. Сподіваємось на активну та результативну співпрацю з використанням напрацювань стартап центру».

Проект «Створення міжуніверситетських Стартап центрів для студентської інноваційної діяльності» реалізується в рамках програми Tempus Європейського Союзу. Відповідно до Національної стратегії розвитку освіти України до 2021 року, участь у програмі Темпус визначено одним із пріоритетних завдань.

Тернопільська обласна рада підтримала участь Тернопільського національного технічного університету в реалізації проекту Темпус, а також висловила готовність до співпраці між інноваційними та інвестиційними структурами щодо підготовки та реалізації на території області інфраструктурних проектів.

До слова, до участі у форумі запрошено: університет Монпельє 2, (Франція), Бекінгемширський Нового Університету (Великобританія), Технологічний університет Тампере (Фінляндія), Молдовську Економічну Академію (Республіка Молдова), Комратський державний університет (Республіка Молдова), Харківський національний економічний університет імені Семена Кузнеця (Україна), Білоруський державний університет (Білорусь), Білоруський національний технічний університет (Білорусь), Харківський державний технічний університет будівництва та архітектури (Україна), Харківський національний університет міського господарства (Україна), Сумськй державний університет (Україна), науковці тощо.

Захід триватиме упродовж трьох днів та має на меті поглиблення зв’язків із місцевою владою, проведення спільного семінару управління стратегічного розвитку міста Тернопіль та учасників проекту, знайомство із діяльністю підприємств Тернопілля, наукового парку, обмін науковим досвідом тощо.

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області в ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ