Вірмени Дніпропетровська флеш-мобом вшанували пам’ять земляків

Вірмени Дніпропетровська флеш-мобом вшанували пам’ять земляків

26.04.14 13:25 0 724
У Дніпропетровську вірменська громада вшанувала пам’ять мільйонів земляків, загиблих на початку минулого століття в Османській імперії. Десятки вірмен зібралися на центральній площі міста й застигли у мовчанні під звуки 99-ти «ударів серця», які мали символізувати 99 років від початку трагедії. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Члени громади розгорнули 22-метрове полотнище національного прапора й виконали державний гімн Вірменії. У руках вони тримали плакати з написами «Невизнання геноциду породжує геноцид», «Пам’ятаємо» тощо.

За словами керівника вірменської громади Дніпропетровська Анаїди Арзуманової, активісти нагадують українцям про скорботну дату в історії вірменського народу.

«Вірмени, які є громадянами України, хочуть звернутися до українського уряду з вимогою визнати геноцид. Це зробили вже більшість штатів Америки, зробили 20 країн світу», – сказала Анаїда Арзуманова.

Після флеш-мобу члени громади з прапорами Вірменії та України пройшли центральними вулицями міста до храму Вірменської апостольської церкви, де вшанували пам'ять загиблих молебнем та запалюванням свічок.

24 квітня 2014 року виповнюється 99 років від початку масових депортацій та вбивства вірмен, які населяли значну частину сучасної території Туреччини. Самі вірмени називають ті події геноцидом.

Туреччина відкидає слово «геноцид» і твердить, що у той час загинули тисячі турків.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Звернення начальника ...

КОМЕНТАРІ