У Тернополі пом'янули ліквідаторів на Чорнобильській АЕС

У Тернополі пом'янули ліквідаторів на Чорнобильській АЕС

27.04.14 11:14 0 707
Хвилиною мовчання під звук сирени пожежної машини вшанували у Тернополі тих, чиє життя передчасно обірвала Чорнобильська трагедія.

Біля пам’ятника жертвам Чорнобильської катастрофи та ядерних випробувань відбувся мітинг-реквієм з нагоди 28-ї річниці з дня вибуху на атомній електростанції.

Зі словами вдячності звернувся до ліквідаторів аварії та їхніх родин голова Тернопільської обласної державної адміністрації Олег Сиротюк.

«Аварія на Чорнобильській АЕС назавжди залишиться в наших серцях вічним болем. Пройшло уже 28 років, проте Чорнобиль і досі залишається незагоєною раною, яка нагадує про себе з року в рік своїми наслідками. Мільйони людей постраждали від радіації, до «зони відчуження» потрапили сільськогосподарські землі, ліси та водоймища. завдання влади – не забувати тих, хто загинув та допомагати тим, хто вижив. Ми повинні згадувати про трагедію не лише 26 квітня, а пам’ятати про неї щодня. На жаль так сталося, що ліквідатори та їхні родини повинні відстоювати свої права у судах, доводити щороку право на пільги та допомоги. Ми мусимо змінити це все», - заявив керівник краю.

Олег Сиротюк пообіцяв, що обласна державна адміністрація робитиме усе, щоб чорнобильці не сприймали владу лише в контексті 26 квітня, а проблемні питання щодо соціального, медичного та пенсійного забезпечення постраждалого населення будуть вирішуватися швидше.

Вшанували ліквідаторів молебнем та покладанням квітів біля пам’ятника жертвам Чорнобильської трагедії.

Відправили панахиду та поклали квіти і до меморіальної дошки Леоніду Кудринському – ліквідатору-чорнобильцю, командиру пожежного батальйону. Минулого року, 26 квітня, йому встановили пам’ятну дошку на будинку за адресою Злуки, 43.

З 6 червня по 18 липня 1986 року Леонід Кудринський брав участь у ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС. Ураження невидимим стронцієм літа 1986 року позначилась на його здоров'ї. Він помер 27 квітня 2006 року - рівно через 20 років після трагічної події на Чорнобильській атомній електростанції.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ