В Івано-Франківській області в рамках святкування Дня пласту рятувальники поспілкувалися з пластунами

В Івано-Франківській області в рамках святкування Дня пласту рятувальники поспілкувалися з пластунами

27.04.14 16:20 0 703
26 квітня пластуни Івано-Франківська відзначили День Пласту та День Українського моря.

В рамках святкування, на міському озері Івано-Франківська, пластуни мали змогу поспілкуватися з рятувальниками.

Перш за все начальник відділу ЗМІ та роботи з громадськістю Управління ДСНС в області Христина Перцович розповіла дітям про специфіку пожежно-рятувальної служби, а також нагадала їм правила безпеки життєдіяльності у побуті, під час відпочинку на природі та поблизу водойм.

Діти також мали нагоду оглянути бойову техніку, яка є на озброєнні у рятувальників державної пожежно-рятувальної частини №1 міста Івано-Франківська.

Далі пластуни дізналися багато цікавого про роботу саперів. Працівники групи піротехнічних робіт Управління ДСНС в області продемонстрували пластунам макети різноманітних вибухонебезпечних предметів та звернули особливу увагу на дотримання відповідних правил поведінки у разі виявлення застарілих боєприпасів. Також діти мали можливість приміряти спеціальне спорядження саперів – це захисні жилети та каски - в якому працюють піротехніки під час вилучення небезпечних знахідок, та спробували користуватися металошукачем.

Йшлося і про безпеку поблизу водойм. Працівники водолазно-рятувальної служби розповіли дітям про небезпечні ситуації, які можуть статися з людиною за умов недотримання правил безпечної поведінки під час перебування поблизу водних об’єктів, особливо в літній період. Водолази також продемонстрували спеціальне спорядження та техніку.

Продовжився захід різноманітними змаганнями пластунів. А щоб свято відбулося без надзвичайних ситуацій, рятувальники Івано-Франківська забезпечили безпеку його учасників.

Управліління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ