Тернопільщина отримала сучасні автомобіля швидкої допомоги

Тернопільщина отримала сучасні автомобіля швидкої допомоги

27.04.14 15:02 0 734
24 квітня 2014 року Тернопільська область отримала від Міністерства охорони здоров'я 32 автомобілі, чотири з яких – реанімобілі. Ще 4 область отримає згодом.

Увесь транспорт обладнаний новітньою медичною апаратурою, що дозволить ефективніше надавати допомогу на догоспітальному етапі та швидко і безпечно транспортувати пацієнта до лікарні.

"Праця медиків заслуговує великої поваги, бо ми розуміємо, що у вас робота важка і практично цілодобова. Ви виконуєте важливу місію. Я дякую усім, хто в час революції під кулями рятував людські життя на Майдані. Я розумію, що 32 автівки – це лише частина того, що потрібно, але ми докладатимемо усіх зусиль, щоб екстренна медична допомога нашого краю була максимально забезпечена усім необхідним", – зауважив голова Тернопільської облдержадміністрації свободівець Олег Сиротюк.

Ключі від нових автомобілів швидкої допомоги усім районним та міському відділенню Центру екстренної медичної допомоги та медицини катастроф урочисто вручали голова Тернопільської облдержадміністрації Олег Сиротюк та голова Тернопільської облради Василь Хомінець.

"Цих автомобілів Тернопільщина чекала майже три роки. У державі була відповідна програма про забезпечення автомобілями центрів екстреної допомоги. При попередній владі наша область завжди оснащувалася за залишковим принципом. Тепер ці автомобілі нарешті доїхали нас. І це справді радісна подія для Центру. Наші медики мають високу кваліфікацію, про що свідчать їхні перемоги на всеукраїнських та міжнародних змаганнях з екстреної допомоги. Відтепер вони матимуть і сучасні автомобілі, на яких рятуватимуть людей та їхні життя в усій області", – зазначив голова Тернопільської обласної ради свободівець Василь Хомінець.

Усі автомобілі пройшли передексплуатаційну підготовку та реєстраційні процедури. Працівники Центру пройдуть інтенсивний курс навчання для здобуття відповідних знань та вмінь для отримання допуску до роботи з вартісним медичним обладнанням. Зазначимо, що ціна однієї автівки – 670 тисяч гривень.

Нині всі регіони України отримують автомобілі екстреної медичної допомоги невеликими партіями, відповідно до заявок, які вони надали до МОЗ України перед масштабною закупівлею.

Нагадаємо,що 3 квітня 2014 року народний депутат України свободівець Олексій Кайда звернувся до міністра охорони здоров'я України Олега Мусія із проханням щодо поновлення парку транспортних засобів із надання Тернопільської області.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинські правоохоронці ...
Наступна новина: Міліція Закарпаття: ...

КОМЕНТАРІ