Керівництво відділу Державної служби охорони Буковини не забуває про подвиг своїх співробітників, які брали участь у ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС

Керівництво відділу Державної служби охорони Буковини не забуває про подвиг своїх співробітників, які брали участь у ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС

27.04.14 08:21 0 727
Минуло 28 років від дня Чорнобильської аварії та тієї квітневої ночі, коли ядерна трагедія радіаційним враженням накрила сотні населених пунктів і завдала безліч непоправних людських втрат.

Прикладом мужності та патріотизму є ті, хто першим прийняв на себе удар аварії, хто, ціною власного здоров’я працював в зоні радіаційного забруднення, хто, залишивши рідні домівки, став переселенцем. Чимало з них відійшли у вічність. Світла їм пам'ять…

Наслідки жахливої події відчутні і дотепер. Але рокам не під силу викреслити подвиг робочих, селян, медиків, інженерів, військово службовців, правоохоронців та інших учасників ліквідації аварії на ЧАЕС, які, як кажуть у народі, назавжди залишатимуться «чорнобильцями».

У боротьбу з атомною трагедією з перших хвилин вступили сотні тисяч людей, серед яких пожежні, міліціонери, військовослужбовці внутрішніх військ та пересічні громадяни.

вони, герої мирних днів - безмовні та сильні духом, живуть серед нас. Водночас органи влади роблять усе можливе, аби громадяни відповідної категорії своєчасно отримували компенсації, пільги, пенсії, були забезпечені належним медичним обслуговуванням та оздоровленням у санаторно-курортних закладах.

Однак, тоді у 1986-му, для 33 тисяч працівників органів внутрішніх справ служба у тих надскладних умовах стала випробуванням на мужність та моральну зрілість.

З нагоди Міжнародного Дня пам’яті Чорнобиля та на виконання доручень МВС України та ДДСО при МВС України, програми заходів УМВС України в Чернівецькій області щодо соціального захисту працівників, пенсіонерів ОВС, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС керівництвом ВДСО Буковини надано грошову допомогу сім’ям загиблих та померлих учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, вдовам співробітників ДСО. Працівники ВДСО прийняли участь у проведені екуменічної панахиди, приуроченої 28-ій річниці з дня Чорнобильської катастрофи.

Вічна пам’ять тим, хто віддав своє життя, виконавши найвищий обов’язок перед рідною землею і перед рідним народом – зупинив поширення катастрофи, унеможливив її переростання у глобальний винищувальний смерч для України і всього світу. Хвилина мовчання за тими кого немає серед живих.

ВДСО при УМВС України

в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 26 квітня в Тернополі ...
Наступна новина: В Ужгороді "політичні ...

КОМЕНТАРІ