В Тернопільській обласній міліції вшанували правоохоронців-ліквідаторів Чорнобильської катастрофи

В Тернопільській обласній міліції вшанували правоохоронців-ліквідаторів Чорнобильської катастрофи

27.04.14 09:56 0 696
26 квітня, минає 28 років з дня аварії на ЧАЕС. З нагоди цієї скорботної дати в обласному управлінні міліції зібралися ветерани та правоохоронці, які брали участь у ліквідації катастрофи світового масштабу.

Понад двісті співробітників міліції Тернопільщини брали участь у подоланні наслідків чорнобильського лиха.

На початку зібрання до присутніх звернувся начальник обласного управління внутрішніх справ, полковник міліції Василь Облещук. Він висловив теплі слова подяки ліквідаторам за їхній героїзм, самовідданість, мужність.

- Чорнобиль для нас ніколи не стане минулим. Величний подвиг здійснили всі, хто брав участь у ліквідації наслідків вибуху на четвертому енергоблоці атомної станції, - відзначив Василь Корнелійович. – У цей квітневий день згадуємо тих, хто ціною власного життя врятував світ від ядерної катастрофи.

Хвилиною мовчання присутні вшанували світлу пам'ять загиблих під час аварії у Чорнобилі.

Спогадами про пережите поділився з присутніми голова обласної громадської організації інвалідів і ветеранів органів внутрішніх справ «Чорнобильський щит» Борис Коваль. Борис Васильович про Чорнобиль знає не з чуток, адже один із перших брав активну участь у ліквідації наслідків страшної екологічної катастрофи.

Ліквідаторам аварії на Чорнобильській атомній електростанції керівник обласної міліції вручив нагрудні знаки.

Відтак присутні вирушили в парк Національного відродження, де відбулося загальноміське покладання квітів до пам'ятника жертвам Чорнобильської трагедії. Там голова Тернопільської обласної громадської організації інвалідів і ветеранів органів внутрішніх справ «Чорнобильський щит» Борис Коваль зачитав громаді міста звернення, прийняте радою організації у зв’язку з останніми подіями в Україні.

Зокрема, як зазначалося у звернені: «Ми, члени організації, глибоко засуджуємо усі появи військового та політичного втручання іноземних держав, перш за все Російської Федерації, у внутрішні справи нашої суверенної держави. Ми готові використати наші знання і досвід там, де цього потребує громада області та держава в цілому. А досвід цей унікальний – ми вміємо себе вести як з одного, так і з другого боку барикад. В переддень 28 квітня, 1 та 9 травня це як ніколи актуально. Звертаємось до правоохоронних органів краю, перш за все до начальника управління внутрішніх справ Василя Облещука, якого знаємо і підтримуємо як порядного і професійного керівника, багаторічного лідера чорнобильського руху правоохоронців – прийняти пропозицію використати наші готовність і можливості прислужитись справі забезпечення громадського спокою та безпеки на Тернопіллі».

СЗГ УМВС України

в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Начальник УМВС України в ...
Наступна новина: «Група семи» ...

КОМЕНТАРІ