Василь Хомінець: “Чорнобильська трагедія – то наш спільний біль»

Василь Хомінець: “Чорнобильська трагедія – то наш спільний біль»

27.04.14 10:42 0 710
Мітинг-реквієм, приурочений 28 річниці аварії на Чорнобильській АЕС відбувся у Тернополі. Священики відправили панахиду за світлі душі загиблих ліквідаторів аварії та тих, хто помер через хвороби, отримані від опромінення. Щиру спільну молитву склали чорнобильці, рідні та близькі загиблих, представники влади та громадськість.

«Чорнобильська трагедія – то наш спільний біль. І ятриться він спогадами про той страшний день 26 квітня 1986 року, і покаліченими долями, і важкими хворобами ліквідаторів, і хворими дітьми, і безлюдними містами та селами тридцятикілометрової зони, – наголосив на мітингу-реквіємі голова обласної ради Василь Хомінець. – У наших серцях назавжди залишаться герої, які першими ринулися в атомне горнило Чорнобильської АЕС, рятуючи, без перебільшення, від вселенської катастрофи людство. Мужність і самопожертва тисяч ліквідаторів наслідків аварії, серед яких і тернополяни, зупинили ланцюгову реакцію смерті. 10 відсотків території України торкнулася радіаційна хмара, зачепила вона і Тернопілля. Як голова обласної ради докладатиму усіх зусиль, щоб чорнобильці відчували постійну увагу, підтримку і турботу влади. Низький уклін тим, хто боровся з атомною небезпекою. Вічна пам’ять героям, що загинули у борні з невидимим ворогом».

Учасники мітингу-реквієму поклали квіти до пам’ятника жертвам Чорнобильської трагедії та до меморіальної дошки ліквідатора аварії, командира пожежного батальйону, почесного громадянина Тернополя Леоніда Кудринського.

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ