Едуард Леонов: "Нова влада народилася жертовно, такою ж чистою вона повинна постати перед народом"

Едуард Леонов: "Нова влада народилася жертовно, такою ж чистою вона повинна постати перед народом"

28.04.14 21:36 0 1179
26 квітня 2014 року голова Закарпатської обласної організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олег Куцин на зустрічі з мешканцями Ужгорода представив народного депутата України Едуарда Леонова, уповноваженого від парламентської фракції ВО "Свобода" на Закарпатті. З квітня 2014 року Едуарда Леонова призначено куратором у краї замість колеги народного депутата Валерія Чернякова, який очолив Державне агентство лісових ресурсів України.

Депутат-свободівець привітав ужгородців і з перших слів поділився болючим враженням. "Я зранку гуляв набережними Ужгорода, липовою алеєю, і це нагадало мені рідне місто Євпаторію, де я народився і виріс. Тут відчув близьку мені з дитинства атмосферу Криму, який нині тимчасово окупований. Там залишилося все, що у мене було, і тепер я у списку тих, кому заборонено в'їзд на рідну землю".

Едуард Леонов зупинився на відповідальності, яку на нього покладено парламентською фракцією ВО "Свобода" у Закарпатті, та приділив увагу роботі нинішнього українського парламенту. "Ми живемо у форматі Верховної Ради, де створена тимчасова коаліція. Ми змушені перебувати у такому складі коаліції, щоби забезпечити роботу парламенту. Для цього й відбулася Революція Гідності, щоби змінити систему влади, а це дуже складна процедура", – зазначив націоналіст із кримським корінням.

Едуард Леонов також поділився важкими спогадами про роботу Майдану – головну рану у наших серцях, і хвилиною мовчання з ужгородцями вшанували Героїв Небесної Сотні. Як розповів народний депутат, Майдан показав, що саме в тому, що ми різні, – наша сила. Кожен мав своє місце і робив те, що міг, – від звичайного українця до народного депутата. Свободівець розповів, що Путін скористався слабкістю держави і окупував Крим. "Захоплення Криму відбулося за підтримки партноменклатури, яка не є корінним населенням Криму, а призначені совєцькою системою. 1954 року Крим був кам'янистою пустелею, саме тому тоді Росія відвела Крим Україні. Щоб освоїти цю землю, УССР та незалежна Україна вклали в освоєння кримських земель 30 трильйонів гривень. Так оцінили нині експерти украдений у нас Крим. Зі свого досвіду хочу сказати, що вчорашня партноменклатура Криму нині вже займає позицію бандерівців, бо прийшла російська партноменклатура і кримським чиновникам вказує на двері. Тим, які вчора їм організовували той же псевдореферендум, раділи з триколорами після псевдорезультатів. Насправді ми маємо справу з нелюдами, терористами і покидьками", – розповів Едуард Леонов.

Народний депутат зупинився на питаннях корупції та сепаратистських рухах, які культивуються по всій Україні, зокрема на Закарпатті, і які не дивляться при цьому на півкроку вперед. "Кожен окупант, який прийде на нашу землю, апріорі буде ставитися до нас як до другорядного сорту. Це наша держава, це наша земля, і ми повинні відстоювати її перед чужинцями. Закарпаття в історії виступало імпульсом створення незалежної України – Карпатська Україна, Західноукраїнська республіка. Кримські татари нині вже зрозуміли, що їхнє майбутнє саме в унітарній незалежній Україні", – повідомив на зустрічі народний депутат Едуард Леонов.

Свободівець також зазначив, що на сучасному етапі обмаль політиків загальноукраїнського масштабу, вони тільки народжуються і утверджуються. Тому на цих президентських виборах кожен має сконцентрувати увагу на тому, що майбутній Президент України має бути вибраний для нього: "Нова влада народилася жертовно, такою ж чистою вона повинна постати перед народом. Однак шлях до народження нових реалій складний, хоча ми народили новий формат держави. Початком буде вибраний новий Президент України, адже за тимчасових умов і обмеження повноважень навіть Генеральний прокурор не може до кінця довесті порушені кримінальні справи, зокрема позбавити депутатських повноважень відвертих сепаратистів – синів Януковича і Пшонки, до прикладу, які прикриті депутатською недоторканістю. Їм і зараз зручно сидіти в парламенті, а хоч і до 2017 року, і не треба їм ніяких нових виборів до парламенту, як і їхнім поплічникам у місцеві ради".

Депутат-свободівець порадив на виборах обирати того кандидата, який говорить про людські болі і має конкретну програму побудови сильної держави, а не того, що говорить про красномовні обіцянки. "Олег Тягнибок українець, і ми не дамо йому стати Президентом України тільки для частини держави, а для всієї України. У цьому наше спільне завдання", – зазначив націоналіст.

Едуард Леонов відповів на численні запитання ужгородців, які, передусім, стосувалися зміни влади, – а це дуже складний процес, особливо на місцях, – безробіття, корупції, роботи правоохоронних органів, збройних сил України тощо. "Дуже актуальні і правильні питання, які турбують ужгородців. За це переживають у всій Україні, проте нині існує надто багато чинників, затверджених законодавчо, що не дозволяють пришвидшити цей процес. Я певний, тільки-но буде ухвалено закон "Про люстрацію", як будемо мати обраного народом 25 травня Президента України, ситуація зрушиться з місця в позитивну сторону", – насамкінець запевнив народний депутат.

Про це повідомили в прес-службі Закарпатської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ