Шахтарі просто працюють і не беруть участь в цьому бедламі, – голова профспілки

Шахтарі просто працюють і не беруть участь в цьому бедламі, – голова профспілки

28.04.14 20:12 0 653
Шахтарі працюють, просто працюють та не беруть участь в цьому бедламі, й не підтримують сепаратистів.

Про це сказав голова профспілки гірників Донбасу Микола Волинко, повідомляє УНН з посиланням на ТВі.

«Три профспілки у нас у вугільній галузі, і вони прийняли рішення, що шахти повинні працювати і зберігати спокій, влада сама розбереться. А з приводу сепаратистів, які захопили обладміністрацію, я вам хочу сказати відкрито: все це відбувається при повному потуранні місцевої влади. Повне потурання та підтримка. Нам цей бардак не потрібен, – наголосив Микола Волинко.

«Я зараз на шахті не працюю. Я – голова Незалежної профспілки гірників Донбасу, яка об’єднує 12 тис. членів. Наші організації є в Луганській, Донецькій областях. І я часто буваю на шахтах, розмовляю з людьми і пояснюю їм, що сепаратизм нам не потрібен, що шахт в Ростовській області немає: було 64, залишилося 3, які належать Рінату Леонідовичу Ахметову. І найближча шахта буде, якщо сепаратисти переможуть, у Воркуті. А у нас, слава Богу, працюють близько 200 тисяч шахтарів. І якщо ці шахти будуть закриті, куди цих людей дівати?..

Там помічені гопники з Красноармійська, Горлівки, російські «туристи». Я спілкувався з деякими. Говір одразу видає. Наш український та російський – є різниця велика. «Туристи» в цивільному, які приїжджають з довколишніх районів Росії. Це переважно декласовані, знедолені, які за будь-яку «дєнєжку» готові і матір рідну вбивати, і йти битися. І якби у нас місцева влада працювала, то цього бардака не було б.

Переважна більшість населення хоче спокою. А народ у нас каже – «досить!» Хочете жити в Росії? Чемодан, вокзал, Росія! Ми будемо будувати нову Україну. Місцева влада боїться люстрації. А ми хочемо жити. Народ стояв на Майдані, на Майдані стояли платники податків – і багато наших членів профспілки були на Майдані. Ми захищали себе, свої родини і хочемо жити в нормальній державі. Я все буду робити для того, щоби на шахтах був спокій, щоби не було цих заворушень, яких дуже хотілося нашим сусідам. Я цього не хочу. Якщо російські матері хочуть, щоби було кровопролиття, то наші не хочуть. І я закликаю всіх все зробити, щоби це припинилося», – заявив голова гірничої профспілки.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Центробанк Росії ...
Наступна новина: Івано-Франківщина: в ...

КОМЕНТАРІ