Сміх знижує рівень стресу і покращує пам’ять, – дослідження

Сміх знижує рівень стресу і покращує пам’ять, – дослідження

28.04.14 21:33 0 1207
Покращити пам’ять можна за допомогою сміху, вважають вчені. Він знижує рівень стресу, що має негативний вплив на пам’ять.

Про це розповідає ABC News.

Люди вигадали чимало способів нагадувати собі про щось важливе – від зав’язування вузликів на носовичках до написання «шпаргалок» на руках. Однак, можливо, існує інший – простіший спосіб.

Учені Університету Лома Лінда у Каліфорнії провели наступне дослідження: групі з 20 здорових дорослих людей протягом 20 хвилин демонстрували кумедні відео. Друга група з такої ж кількості учасників у цей час нічого не дивилася, а просто чекала своєї черги.

Після цього учасники обох груп пройшли тест на пам’ять і здали зразки слини, щоб визначити рівень вмісту гормону стресу кортизолу.

Як з’ясувалося, у тих учасників експерименту, хто дивився відео і сміявся, результати тесту пам’яті були кращі, а рівень кортизолу – значно нижчий.

Це відбулося тому, що сміх підвищує рівень ендорфінів у організмі. В результаті в мозок потрапляє більше гормону допаміну, що дає відчуття радості. Це, у свою чергу, спричиняє зміни активності мозкових хвиль і позитивно впливає на пам’ять, кажуть дослідники.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: Едуард Леонов: "Нова ...

КОМЕНТАРІ