Тернопільські міліціонери впіймали крадія каталізаторів з дорогих іномарок

Тернопільські міліціонери впіймали крадія каталізаторів з дорогих іномарок

28.04.14 18:55 0 726
Співробітники Тернопільського міськвідділу міліції підозрюють 22-річного жителя Луцька Волинської області у серії крадіжок автомобільних каталізаторів. У ході розслідування з’ясувалося, що молодик крадені деталі продавав поблизу кордону з Польщею.

Про те, що на використаних каталізаторах можна непогано підзаробити волинянину розповів знайомий. І дійсно, Інтернет рясніє оголошеннями про купівлю бувших у користуванні елементів вихлопної системи автомобіля, а попит, за законами економіки, породжує пропозицію. У Всесвітній мережі кмітливий парубок знайшов детальну інструкцію, як зняти запчастину з автомобіля та взявся застосовувати отримані знання на практиці.

У Луцьку «працювати» не ризикнув, вирішив випробувати удачу на Тернопільщині. Тим паче, знав, що в одного з товаришів є машина з тернопільською реєстрацією. Молодик зметикував, що авто з місцевими номерами, не привертатиме зайвої уваги. Відтак перейшов до активних дій.

Другові, у власності якого була автівка, сказав, що до Тернополя їде у справах й попросив підкинути. Водій погодився.

З Луцька виїхали пізно ввечері, тож до Тернополя приїхали вночі. Залишивши товариша у машині, волинянин пішов вулицями чужого міста. Шукав іномарки, припарковані в неосвітлених та нелюдних місцях, коли на такі натрапляв, брався до справи, заради якої, власне, й приїхав до Тернополя. За допомогою пилки відпилював каталізатор та йшов собі далі.

Як з’ясували правоохоронці, до Тернополя волинян навідувався декілька раз. Міліціонери довели причетність гастролера до дев’яти фактів крадіжок каталізаторів.

Покупця на крадені каталізатори знайшов аж під польським кордоном. За одну деталь виручав тисячу гривень, тоді як нова вартує у три рази дорожче.

Підозрюваному інкримінують частину 1 та 2 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка). Триває досудове розслідування.

СЗГ УМВС України

в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В бою з Кличком Леапаї ...

КОМЕНТАРІ