Хмельницька область: впродовж трьох днів рятувальники провели три навчання з ліквідації умовних пожеж у лісових масивах

Хмельницька область: впродовж трьох днів рятувальники провели три навчання з ліквідації умовних пожеж у лісових масивах

29.04.14 11:31 0 740
З 23 по 25 квітня на території трьох лісництв працівники державної служби України з надзвичайних ситуацій у Хмельницькій області спільно з протипожежними формуваннями лісових господарств провели три пожежно-тактичні навчання з ліквідації умовних пожеж, що виникли внаслідок необережного поводження з вогнем відпочиваючих.

Так, на території 13-го кварталу Михельського лісництва ДП «Із’яславський лісгосп» особовий склад чергових караулів 13-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Ізяслав, пожежна команда Ізяславського лісгоспу, місцева пожежна команда с. Плужне та пожежно-сторожова охорона с.Кунів ліквідовували умовну пожежу, що на момент прибуття пожежно-рятувального підрозділу поширилась площею 0,03 га та переростала у верхову.

Наступного дня у Шепетівському лісництві ДП «Шепетівського лісгоспу» умовну лісову пожежу загальною площею 110 кв. м ліквідовували вогнеборці 21-ї державної пожежно-рятувальної частини та добровільної пожежної дружини держлісгоспу. Крім того, з задимленого лісу вогнеборці винесли чоловіка, який надихався продуктів горіння. Потерпілого передали працівникам «швидкої» для подальшої госпіталізації.

Варто зауважити, що у Шепетівському лісгоспі створено лісопожежну станцію, що оснащена двома пожежними авто та є шість мотопомп. Щорічно у лісгоспі очищаються мінералізовані смуги, за дорогами протипожежного призначення, а це 600 км, здійснюється систематичний догляд. У лісгоспі встановлено три металеві пожежно-спостережні вежі, одну з них, у Мальованському лісництві, обладнано відеоспостереженням.

На момент прибуття вогнеборців 18-ї державної пожежно-рятувальної частини та протипожежного формування ДП «Славутське лісове господарство» умовна пожежа на території 58-го кварталу Ташківського лісництва ДП «Славутський лісгосп» поширилася площею 4 га. Зазначимо, що переважна більшість лісових насаджень даного лісового господарства – це хвоя, а це неабияк сприяє швидкому поширенню пожежі.

Навчальною метою даних навчань є перевірка оперативного реагування рятувальників, оперативних служб районів, адміністрацій та протипожежних формувань лісгоспів щодо ліквідації надзвичайних ситуацій. В ході навчань відпрацьовувалися спільні плани взаємодії та взаємоінформування оперативних служб, тактика дій під час ліквідації надзвичайної ситуації, пов’язаною з лісовою пожежею, визначення оптимальних варіантів зосередження і введення сил та засобів у залежності від обстановки, що може виникнути на пожежі у лісовому масиві, організація підвезення води за допомогою пристосованої та допоміжної техніки, а також визначення шляхів евакуації населення у разі загрози їх життю та здоров’ю.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Зразковий аматорський ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ