У Кривому Розі скасували вшанування пам’яті вояків дивізії «Галичина», - активіст

У Кривому Розі скасували вшанування пам’яті вояків дивізії «Галичина», - активіст

29.04.14 13:36 0 758
У Кривому Розі скасували вшанування пам’яті вояків дивізії «Галичина», заплановане на вечір понеділка, через побоювання фізичної розправи з боку антимайданівців.

Про це «Радіо Свобода» повідомив місцевий активіст, керівник прес-служби заходу Рінат Ковбасюк.

За його даними, на 95-му кварталі, де мав розпочатись захід, увечері зібралось понад півсотні бажаючих вшанувати пам’ять дивізії «Галичина». Їм протистояло близько півсотні активістів проросійських сил. Учасників зібрання розділяв кордон міліції.

«Ситуація занадто загострилась, тільки правоохоронців було близько 200 осіб. Так звані антимайданівці – їх прийшло близько півтисячі – мали на меті зірвати наш захід. Міліція їх блокувала, у них були вилучені палиці. Щоб не дестабілізувати ситуацію, ми ухвалили рішення захід перенести – або на днів 10, або на липень, день вшанування Бродівської битви. Враховуючи ситуації на Південному Сході, Путін і його кліка могли б використати можливі зіткнення у Кривому Розі для дестабілізації ситуації ще й на Дніпропетровщині, тому ми вирішили цього не допустити», – сказав Ковбасюк.

За словами Ріната Ковбасюка, підготовці заходу передували погрози фізичної розправи над активістами з боку проросійських сил Кривого Рогу у соціальних мережах.

«Мені особисто як організаторові заходу надходили постійні погрози фізичного насилля і мені стало зрозуміло, що, враховуючи ситуацію, вони можуть бути втілені в життя», – зазначив Ковбасюк.

Однак, за його словами, це не означає, що патріотичні сили Кривого Рогу відмовились від ініціативи святкування 71-річчя заснування першої української дивізії Української національної армії «Галичина» та проведення «маршу лицарської слави».

2013 року у Кривому Розі з нагоди 70-річчя заснування першої української дивізії Української національної армії «Галичина» відбувся «марш лицарської слави». Понад сто молодих криворіжців під жовто-синіми, червоно-чорними та партійними прапорами пройшли центральними вулицями міста, скандуючи «Слава Україні! Героям Слава» та «Слава дивізії «Галичина»! Навіки слава!». Це був перший марш на вшанування вояків дивізії, організований на Сході України.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: Управління ДСНС в ...

КОМЕНТАРІ