У суботу незрячі виконавці подарують львів’янам концерт під відкритим небом

У суботу незрячі виконавці подарують львів’янам концерт під відкритим небом

29.04.14 09:44 0 1197
3 травня о 18:00 на площі Ринок незрячі виконавці з України та Грузії, провідні артисти, оркестр Національного театру ім. М. Заньковецької подарують концерт «Відчинилося життя. Open to life» до Дня міста.

Про це повідомляє прес-служба Львівської міськради.

«Цей захід є надзвичайно важливим для нас, тому що дуже часто ми не тільки не бачимо, а й не чуємо один одного. Проекти, які відбуваються в закритих приміщеннях, мають великі ризики, адже потрібно, щоб хтось був свідомим, щоб хтось розумів, що відбувається, щоб купив квиток і прийшов, наприклад, до театру або до іншого приміщення. Ми вважали важливим провести цей захід саме на День міста і зробити його саме на площі Ринок, аби усі люди мали можливість стати учасниками проекту», – зазначила начальник управління культури ЛМР Ірина Подоляк.

Серед незрячих вокалістів проекту є кримська татарка Зера Кіраджиєва (Сімферополь) – фіналістка телешоу «Народна зірка 2009», Олена Ковтун (Полтава) – переможниця телешоу «Україна має талант 2010», Марія Швардак (Мукачеве) – лауреатка I-го Міжнародного фестивалю пісні для незрячих «Голос серця 2013» у Кракові, Василь Сукач (Луцьк), Наталія Слюсарчук (Вінниця), Вікторія Дудік (Рівне), Микола Пришнівський (Тернопіль), Галина Джала, Світлана Пашкіна, 8-річний Антон Головацький (Львів), ансамбль «Гармонія» (Житомир). Вперше у концерті братимуть участь незрячі виконавці з Грузії – Нато Вепхвадзе, Бачана Маргвелашвілі, Георгій Басилашвілі.

Також виступить відомий скрипаль-віртуоз Олександр Божик. А супроводжуватиме виконавців оркестр Національного театру ім. М. Заньковецької під диригуванням заслуженого артиста України Богдана Мочурада.

«Нам страшенно приємно, що нас запросили виступити саме на дні народженні міста Львова. Це для нас важливо, адже цей проект є так само символічним, як і цей день. В проекті будуть брати участь наші постійні виконавці, кримчани, зокрема Зера Кіраджиєва, яка, незважаючи на усі теперішні складнощі, приїде та виступить в дуеті з відомим співаком Павлом Табаковим. Ще одною родзинкою будуть виступи незрячих вокалістів з Грузії, які давно хотіли взяти участь у цьому проекті. Виступ буде дуже символічним та показовим і можливо надасть змогу розправити крила», – наголосила засновник та організатор проекту «Відчинилося життя», виконавчий директор Львівського обласного осередку ВГО «Українська спілка інвалідів – УСІ» Оксана Потимко.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: В Луцьку питання оплати ...

КОМЕНТАРІ