Ющенко у Софії Київській презентував свою колекцію старожитніх скарбів

Ющенко у Софії Київській презентував свою колекцію старожитніх скарбів

29.04.14 08:59 0 785
У п’ятницю, 25 квітня, коли у Національному художньому музеї відкрилася виставка «Скарби Межигір’я», колишній президент Віктор Ющенко з родиною презентував свою колекцію українських старожитностей у Софії Київській.

І хоча речі, які колись належали Віктору Януковичу, зацікавили більшу кількість людей, подивитися на так звані скарби Ющенка прийшло немало колишніх міністрів та соратників третього президента.

Серед гостей вернісажу була вся родина Віктора Ющенка, окрім старшої дочки Ліни. Також привітати колишнього президента з відкриттям прийшли екс-міністри Оксана Білозір та Василь Вовкун, меценат і колишній директор Мистецького арсеналу Ігор Дідковський, брат Віктора Ющенка Петро, голова Національної комісії з питань захисту моралі Василь Костицький.

Варто зазначити, що відкриття виставки було заплановане на 23 лютого, однак через події Майдану подію перенесли на квітень.

Віктор Ющенко збирав свою колекцію протягом багатьох років. З часом вона має перерости у Музей української спадщини Віктора Ющенка. До неї входять селянські ікони, сакральна скульптура, народний одяг, вишивані та ткані рушники, килими, скрині, кераміка з різних регіонів, ручні хрести, писанки, різьблення, посуд та інші мистецькі речі побуту.

Основу колекції складають предмети трьох століть – кінця ХVIII-середини ХХ століття, пише «Українська правда. ТаблоID».

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Львівські правоохоронці ...

КОМЕНТАРІ