Луцьк: у краєзнавчому музеї відбудеться виставка «Холмщина. Історія трагедії. Події та долі»

Луцьк: у краєзнавчому музеї відбудеться виставка «Холмщина. Історія трагедії. Події та долі»

29.04.14 16:34 0 1273
Завтра, 29 квітня, о 12.00 у Волинському краєзнавчому музеї відбудеться відкриття виставки «Холмщина. Історія трагедії. Події та долі», приурочена 70-ій річниці примусового виселення етнічних українців з території Польщі у 1944 – 1947 роках. На виставці представлені матеріали з фондів Волинського краєзнавчого музею. Подані особисті фотодокументальні архіви багатьох родин, депортованих з території Польщі до УРСР, серед яких особистий архів Надії Горлицької, майстра народної творчості України, родина якої більше п’ятдесяти років зберігала одну з найбільших святинь православної церкви – чудотворну ікону Холмської Божої Матері ХI століття.

Матеріали виставки розповідають про життєвий і творчий шлях українського державного і культурного діяча, вченого-мовознавця, історика церкви Митрополита Ілларіона (в миру Іван Огієнко). Окремий великий розділ виставки становлять етнографічні матеріали, протягам багатьох років збережені в родинах холмщаків.

Ряд матеріалів розповідає про сучасну діяльність Волинського обласного ветеранського громадсько-культурного товариства «Холмщина».

Виставка підготовлена відділом новітньої історії Волинського краєзнавчого музею, і є вже третьою за відліком експозицією про трагічну долю українців холмщини, значно доповненіншою і розширенішою завдяки надходженню до музею нових експонатів.

Волинський краєзнавчий музей

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: В Закарпатській області на ...

КОМЕНТАРІ