В Луцьку обговорено питання підвищення вартості проїзду у маршрутних таксі

В Луцьку обговорено питання підвищення вартості проїзду у маршрутних таксі

29.04.14 08:04 0 826
У міській раді відбулося засідання головної постійної комісії для забезпечення здійснення у виконавчих органах міської ради державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності та комісії з питань ціноутворення та тарифної політики, на яких розглядалися проекти рішень виконавчого комітету «Про вартість проїзду в автобусах, що працюють на міських маршрутах у режимі маршрутного таксі» та «Про вартість проїзду в автобусах, що працюють на міських маршрутах в звичайному режимі руху».

Провів засідання обох комісій заступник міського голови Тарас Яковлев. Він зауважив, що ці рішення пройшли необхідну регуляторну процедуру. Проект рішення був опублікований у газеті «Луцький замок» та офіційній Інтернет-сторінці міської ради. Також 15 квітня відбулося засідання «круглого столу» за участю перевізників та громадськості.

Ці проекти рішення отримали погодження Волинського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України.

Тарас Яковлев зауважив, що проекти рішень щодо підвищення вартості проїзду у маршрутних таксі міста підготовлене на основі численних звернень перевізників. За його словами, були подані відповідні документи та розрахунки.

Заступник міського голови зазначив, що будуть встановлені різні граничні тарифи на послугу з перевезення пасажирів автобусами на міських маршрутах. Так, проїзд у автобусах, які працюють на маршрутах № 15 та 15а становитиме 2 гривні.

2,50 грн за одну поїздку пасажира братимуть – на маршрутах №№ 1, 2, 3, 4, 8, 9, 10, 11, 14, 16, 17, 17а, 21, 23, 25, 26, 26 а, 27, 27 а, 28, 29, 30, 31, 32, 47;

У автобусах, які рухатимуться за маршрутами № 9 а, 12, 18, 19, 22, 24, вартість проїзду становитиме 3 гривні.

Крім того, за його словами, вартість проїзду для дітей віком від 6 до 14 років залишиться незмінною – 1 гривня.

Відповідні рішення будуть внесені на позачергове засідання виконавчого комітету, яке відбудеться завтра. Якщо члени виконкому підтримають ці рішення, то нові тарифи на проїзд у маршрутних таксі міста будуть введені в дію з 1 травня 2014 року.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ