Колективу міліції Львівщини представили нового керівника

Колективу міліції Львівщини представили нового керівника

29.04.14 10:52 0 783
28 квітня, у Львові відбулося представлення заступником Міністра внутрішніх справ Миколою Величковичем нового керівника ГУМВС України у Львівській області – полковника міліції Дмитра Дмитровича Загарії.

У представленні також взяли участь голова Львівської ОДА Ірина Сех, голова Львівської обласної ради Петро Колодій, прокурор Львівської області Володимир Гураль, перший заступник міського голови Львова Олег Синютка, керівники інших правоохоронних органів та державних структур області, були також присутні представники ЗМІ та громадських організацій.

Микола Величкович охарактеризував політичну ситуацію в державі та роль правоохоронних органів у цій непростій ситуації і наголосив, що впродовж останніх років міліція була невід’ємною частиною режиму та мабуть основною його корупційною ланкою. Тому перед новим головним міліціонером Львівщини стоять неабиякі завдання змін цієї системи.

«Відновити довіру до міліції - наше спільне завдання. Водночас міліція має бути поза політичним протистоянням, а перед Законом рівні всі, незалежно від політичного забарвлення», - наголосив М. Величкович.

Представляючи полковника Загарію, Микола Величкович зазначив, що новий очільник міліції Львівщини має великий досвід у роботі в органах внутрішніх справ і є фахівцем своєї справи.

«Дмитро Загарія є фаховим міліціонером, оперативником. Зараз великий тягар лягає на обласне управління міліції, оскільки кожен ваш крок буде під пильним наглядом громади, журналістів та Закону. Також я хотів би, щоб новий начальник міліції Львівщини взяв під особистий контроль формування батальйону патрульної служби особливого призначення «Львів»», – наголосив Микола Величкович.

Голова Львівської ОДА Ірина Сех відмітила, що на плечі Дмитра Загарії лягає відповідальність з викорінення корупції в правоохоронних органах та захист громадян від злочинності. Окрім того, очільниця Львівської ОДА наголосила на необхідності розкриття злочинів у сфері правоохоронних органів і висловила сподівання, що в міліції Львівщини, зокрема, в райвідділах відбудуться серйозні кадрові зміни.

У свою чергу Дмитро Загарія подякував керівництву МВС та громаді Львівщини за висловлену йому довіру та зазначив, що основним завданням міліції є забезпечення громадського порядку і він зробить усе можливе, щоб на Львівщині панував спокій та Закон.

«У першу чергу я хочу подякувати громаді за те, що в той час, коли міліція показала себе не з кращої сторони, громада висловила мені підтримку і довірила захист і безпеку мешканців нашого краю. Міліція Львівщини буде стояти на сторожі Закону і прав скривджених. Я готовий працювати і з лівими, і з правими, і з середніми – нема питань. Я своїх заступників і працівників буду націлювати на те, щоб вони йшли до людей – спілкувалися, дослухалися одне до одного і до думки громади. Я людина відкрита і готова до співпраці», – зазначив Дмитро Загарія.

Також новий керівник обласного управління міліції наголосив, що особливу увагу буде приділяти кадровим питанням.

«Буду приділяти увагу ретельному підбору кадрів, особливо це стосується керівного складу і працівникам, які безпосередньо працюють з людьми. Враховуючи довіру, яку мені висловили люди, ті керівники, яких я призначатиму на посади, будуть проходити громадське обговорення та люстрацію. Буде враховуватись думка громадян і, зокрема, з приводу призначення дільничних інспекторів міліції, які безпосередньо працюють з людьми, адже саме дільничним у першу чергу повинні довіряти люди. Я хочу, щоб люди довіряли міліції, були захищеними і почувались у безпеці», – сказав Дмитро Загарія.

Присутні журналісти та громадські активісти висловили новому керівнику міліції Львівщини свою підтримку і побажання у найкоротші строки досягти узгодженості в роботі та розпочати реалізацію масштабних розробок. Крім того, одним з запланованих завдань є відновлення довіри і авторитету органів внутрішніх справ.

Нагадаємо, що з-поміж 15 претендентів на посаду керівника ГУ МВС Львівщини кадрова комісія МВС за активної участі представників громадськості області, зокрема – представників Люстраційного комітету відібрала кандидатуру полковника у відставці Дмитра Загарії.

ВЗГ ГУМВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівському палаці ...
Наступна новина: За втручання прокуратури ...

КОМЕНТАРІ