У Рівненській області пожежна безпека сільських населених пунктів у надійних руках

У Рівненській області пожежна безпека сільських населених пунктів у надійних руках

29.04.14 12:00 0 779
Як свідчить статистика, майже дев’яносто відсотків усіх пожеж, котрі виникають на території Рівненської області, мають місце саме в сільській місцевості. Особливої гостроти проблема пожежної безпеки набуває у віддалених населених пунктах. Потрібно чимало часу, щоб пожежні автомобілі добралися туди від найближчого пожежно-рятувального підрозділу, який зазвичай знаходиться у районному центрі. За таких умов надзвичайно важливим є створення місцевих пожежних команд.

Всього в Рівненській області функціонують 50 місцевих пожежних команд в 16 районах. У їх розпорядженні перебуває 61 одиниця пожежної і пристосованої техніки, чергує 214 вогнеборців.

А от «рекордсменом» по створенню МПК на Рівненщині є Костопільщина, їх тут діють аж тринадцять. І хоча в простонароді це число рахується не надто щасливим, проте для протипожежного захисту костопільчан кращого позитиву не знайти, а для професійних вогнеборців - ліпших помічників.

Так, з початку 2014 року із загальної кількості виникнення пожеж в районі зусиллями сільських вогнеборців було ліквідовано більше 80 відсотків пожеж та врятовано майна на сотні тисяч гривень.

Усього цього могло б і не бути якби не активна допомога органів місцевого самоврядування у створенні МПК. Лише завдяки їх розумінню серйозної проблеми гасіння пожеж на селі, виділяються кошти на таку важливу справу, ремонтуються та облаштовуються приміщення, техніка та рятувальне обладнання, створюються нові робочі місця.

Значну допомогу в плані покращення теоретичних знань і практичних навичок колективу МПК постійно надає місцевий підрозділ Державної служби з НС. Пожежні МПК разом із досвідченими колегами рятувальниками спільно вчаться азам пожежно-рятувальної справи та вдосконалюють набуті знання. Крім того, керівництво Держслужби з НС, як Костопільщини так і Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій області, всіляко допомагають сільським вогнеборцям у забезпеченні їх бойовим одягом, необхідними пожежним реманентом, ремонтом пожежної техніки, тощо.

Рятувальники Рівненщини сподіваються, що на прикладі функціонування сільських пожежних команд в Костопільському районі, сільські голови всіх населених пунктів нашого краю вирішать піти цим же шляхом. Адже такі вчинки доводять, що безпека мешканців села стоїть на першому місці.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ