У Рівненській області звідки зброя та бурштин - встановлюють правоохоронці

У Рівненській області звідки зброя та бурштин - встановлюють правоохоронці

29.04.14 16:31 0 1253
25 квітня близько 17 години на автодорозі поблизу села Катеринівка працівники Державтоінспекції помітили автомобіль «Фольксваген Пасат», білого кольору. Особливу увагу інспекторів ДАІ даний автомобіль привернув тим, що він знаходився в лісовому масиві, безпосередньо біля виправної колонії, де відбувають покарання засуджені.

Під’їхавши до нього правоохоронці відразу помітили пістолет, який знаходився на передній панелі транспортного засобу. В салоні автомобіля перебувало двоє молодих хлопців, які побачивши працівників міліції почали хвилюватися. На вимогу інспекторів ДАІ пред’явити дозвіл на носіння та зберігання даної зброї, а ні водій, а ні пасажир дозволу не надали.

На місце події було викликано слідчо-оперативну групу Сарненського РВ. Під час ретельного огляду транспортного засобу правоохоронці в багажному відділенні знайшли поліетиленовий пакет масою близько одного кілограма, в якому знаходилися камінці жовто-коричневого кольору, зовні схожі на бурштин-сирець, за незаконне видобування якого згідно Закону України передбачена кримінальна відповідальність.

Правоохоронці встановили, що пістолет який знаходився в автомобілі марки «Форт – 6Р» для відстрілу гумових куль та камінці схожі на бурштин належать 28-річному пасажиру, жителю Рокитнівського району. Ні дозволу на носіння та зберігання зброї, ні будь-яких документів на законне придбання бурштину у нього не було. Пасажир пояснив, що пістолет він знайшов в своєму селі, а бурштин-сирець купив у місті Рівне за 2300 доларів у невідомого громадянина, щоб потім перепродати за дорожчу ціну.

Відомості про вказані події внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. По даних фактах відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 263 та статті 198 Кримінального Кодексу України. Ведеться слідство.

Прес-служба ВДАІ УМВС

України в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Луцьк: у краєзнавчому музеї ...

КОМЕНТАРІ