Три тисячі американських доларів вимагав за "пораду та послугу" юрист на Тернопільщині

Три тисячі американських доларів вимагав за "пораду та послугу" юрист на Тернопільщині

29.04.14 15:22 0 1266
Саме таку суму неправомірної вигоди вимагав у тернополянки юрист за вплив на посадових осіб одного з районних судів та управління юстиції щодо зняття обтяження з об’єкта нерухомого майна. Спритного ділка затримали «на гарячому», коли до кишені клав завдаток – півтори тисячі «зелених».

До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесений факт одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди - частина 3 статті 369-2 Кримінального кодексу України.

Як повідомив заступник начальника УДСБЕЗ УМВС України в Тернопільській області Василь Мокрицький, підозрюваний, вимагаючи в тернополянки три тисячі американських доларів, обіцяв вирішити питання про зняття обтяження з приміщення торгового закладу, що знаходиться в Підволочиському районі.

Вміння переконувати, що без його покровительства жінка не зможе повноцінно володіти майном, оцінив у кругленьку суму. Схема незаконного збагачення уже була запущена – на одній із зустрічей тернополянка передала юристові половину суми, що від неї вимагали, – півтори тисячі «зелених». Та в перебіг подій втрутилися оперативники управління боротьби з економічною злочинністю. Ласого до легких грошей правника затримали «на гарячому». Кошти, що були предметом неправомірної вигоди, вилучені.

Підозрюваного затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.369-2 КК України.

Після легалізації матеріалів проведення негласних слідчих дій буде вирішено питання про оголошення підозри у вчиненні кримінального правопорушення всім причетним до факту отримання неправомірної вигоди.

Проводиться досудове розслідування.

СЗГ УМВС України

в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ