У Хмельницькому затримали крадіїв-рецидивістів, які знімали номерні знаки з автомобілів

У Хмельницькому затримали крадіїв-рецидивістів, які знімали номерні знаки з автомобілів

29.04.14 14:16 0 743
Працівники Хмельницького міськвідділу міліції «на гарячому» затримали трійку молодиків, які лише протягом останньої ночі зняли номери із дванадцяти автомобілів.

Чоловіки у нічний час знімали номерні знаки з автомобілів і пропонували власнику викупити їх за кілька сотень гривень. Цінова політика коливалась у межах від чотирьохсот до сімсот гривень у залежності від походження номерів. На місці злочину трійця завжди залишала записку із номером контактного телефону. Зазвичай, уже наступного дня власник телефонував і домовлявся із зловмисниками про умови передачі грошей та повернення номерів. У більшості випадків «клієнти» перераховували гроші на банківський рахунок або ж залишали у зазначеному місці.

Працівники карного розшуку Хмельницького міського відділу міліції затримали зловмисників під час чергової спроби перепродати крадені номери одному із потерпілих. Підозрювані, зрозумівши, що практично потрапили до рук міліціонерів, чимдуж намагались втекти, але за кілька хвилин на руках у них уже замкнулися кайданки.

Як виявилось під час слідства, усі троє уже неодноразово притягувались до кримінальної відповідальності, але після виходу із в’язниці знову брались за старе. Під час санкціонованих обшуків у підозрюваних вилучено речові докази, які підтверджують саме їхню причетність до крадіжок номерних знаків з автомобілів. Так, в руках правоохоронців опинився своєрідний аналог бухгалтерської книги — блокнот, куди злодії записували, які номери з яких автомобілів вони зняли, і суму, яку сплатив або має сплатити власник. Як стало відомо, рецидивісти вже встигли продати номерних знаків більш ніж на дві тисячі гривень. Решту у них вилучили міліціонери.

Як повідомив начальник Хмельницького міського відділу міліції Василь Птащук, наразі відомості про злочини внесено до Єдиного обліку кримінальних правопорушень за ч. 1 ст. 185 Кримінального кодексу України, згідно санкції якої зловмисникам загрожує до трьох років позбавлення волі.

Нагадаємо, що близько чотирьох місяців тому хмельницькі правоохоронці затримали кримінальний дует, що діяв за такою ж схемою.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ